Caldo verde

Caldo verde je polévka. Je to tradiční Portugalská polévka. Výborná polévka. Polévka v Portugalsku podávaná hlavně o svatbách a narozeninách. Polévka jejíž hlavní ingrediencí je kadeřávek. Teda lépe řečeno druh kadeřávku caldo negro. Kadeřávek je výborný druh kapusty. Tento druh kapusty vám vydrží na zahradě i v zimě. Proto si ho určitě nasaďte. Konec zprávy v českém jazyce.

Červený rendlík

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300g kadeřávku zbaveného tuhého řapíku a trochu posekaného
  • 700g oloupaných na kostky nakrájených brambor
  • 1,5l zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • cca 100g kousek klobásky chorizo (stačí obyčejná z Lidlu – kupte jemně pikantní, dá to polévce říz)
  • 1 velká cibule nakrájená na kostičky
  • 3 větší stroužky česneku
  • lžíce olivového oleje
  • sůl a čerstvý pepř

Postup

1

Chorizo nakrájejte na půl kolečka tlusté asi půl cm. Na olivovém oleji je osmažte dozlatova a odložte na talířek na později.

2

Na oleji po chorizu osmahněte cibuli do sklovata. Přidejte čepelí rozdrcený a pokrájený česnek a brambory a společně asi minutu opékejte. Zalijte vývarem, přisolte a vařte 15 minut.

3

Pak vše rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte kapustu a vařte dalších 15 minut.

4

Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s opečeným chorizem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Smažený tempeh v marinádě s jasmínovou rýží

Osvěžující okurkový sorbet jen ze 3 surovin

Cizrnová pomazánka s Lučinou

Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem

Lasagne bez pečení a připravené do hodiny

Bezlepkový čokoládový dortík

Gnocchi s pancettou a bazalkou

Nepečený kokosový dort s tvarohovým krémem

Dekadentní a nepečené čokoládové lasagne

Vánoční cukroví – křehké ořechové mušličky se žloutkovým krémem

Domácí zeleninové chipsy

Rychlé špagety z jedné pánve