fbpx

Vanilkové rohlíčky

Rodinný recept na vynikající vanilkové rohlíčky s mletými mandlemi a pravou vanilkou.

Vanilkové rohlíčky

Ingredience na 10 porcí

Na vanilkové rohlíčky si připravte (asi 80-90 ks):

  • 210 g másla
  • 70 g moučkového cukru
  • 280 g hladké mouky
  • 100 g mletých neloupaných mandlí (nebo zkuste mleté burské oříšky)
  • 1 lžíce vanilkového cukru nebo špetka mleté vanilky
  • 2 lžíce rumu
  • na obalení – moučkový cukr smíchaný se špetkou mleté vanilky nebo vanilkovým cukrem

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Ze všech surovin vypracujte hladké a nelepivé těsto, zabalte do folie a dejte alespoň na hodinu odležet do lednice (klidně i přes noc).

2

Troubu rozehřejte na 180 stupňů, 2-3 plechy vyložte pečícím papírem. Připravte si do misky moučkový cukr s vanilkou na obalení.

Vanilkové rohlíčky
3

Z těsta tvarujte malé rohlíčky, které klaďte na plech. Tvar i velikost záleží jen na Vás. Pokud chcete mít rohlíčky stejně veliké, kousky těsta si můžete odvažovat. Nebo si těsto rozdělte na několik menších částí a z každé udělejte stejný počet rohlíčků.

Vanilkové rohlíčky
4

Dejte péct do vyhřáté trouby na cca 10 minut, až lehce zrůžoví. Rohlíčky nechte chvilku vychladnout, vlažné (ne horké) pak obalte v moučkovém cukru. Až zcela vychladnou, dejte do uzavřené krabice a nechte rozležet.

Vanilkové rohlíčky

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře