Čočkový salátek s vařeným vejcem

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme:

  • 80 g hnědé čočky
  • bobkový list
  • 2 kuličky nového koření
  • sůl
  • menší jablko
  • sterilované okurky
  • jarní cibulku nebo pórek (nebo obojí)
  • lžička francouzské (či polotučné) hořčice
  • balzamikový krém
  • 2 vejce

Postup

1

Čočku je dobré den předem namočit. Druhý den vodu slijte a v nové uvařte s uvedeným kořením do měkka. Slijte přebytečnou vodu, odstraňte koření a nechejte dobře vychladnout.

2

Mezitím si uvařte vejce natvrdo. Okurky a jablko pokrájejte na malé kousky, cibulku/pórek nadrobno. Vše pak přidejte k čočce. Zakápněte 1–2 lžícemi balzamikového krému, přidejte hořčici a osolte dle chuti.

3

Uvařené a oloupané vejce buď nakrájejte na kousky a vmíchejte do salátu, nebo vejce použijte na ozdobu nahoru na salát. Před podáváním je žádoucí nechat salát dobře vychladit. Podávejte jako samostatné jídlo s bagetkou, nebo použijte jako přílohu k masu.

4

Obojí je velmi chutné. Dobrou chuť.

Poznámka

Ti, kterým nevadí „nezdravost“ majonézy, mohou místo balzamikového krému použít lžíci této pochutiny. Ale já nedám na balzamiko dopusti.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kávový likér z domácího salka

Zdravé energetické tyčinky jen ze 3 ingrediencí

Recept na vánoční želvičky z pekanových ořechů a čokolády

VIDEORECEPT: Cuketový koláč

Ořechové vánoční cukroví s lahodným krémem a polevou

Slané mrkvové sušenky

8 receptů na dokonalé marinády na maso

Restovaná brokolice zapékaná s paprikou, čedarem a vejci

Dvojfarebná bábovka

Snadný recept na sladké domácí Salko

Kakaový dort s vaječným krémem a čokoládovým toppingem

Provensálské ratatouille