Tvarohovo – povidlový koláč

Koláč, který si zamiluje každý!

Dětem zdravě

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 350 g špaldové mouky
  • 150 g pohankové mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • 200g rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 1 KL bio prášku do pečiva bez fosfátů
  • cca 30-50 ml vody
  • špetka soli

Náplň

  • 2 tvarohy
  • 3 lžíce rýžového sirupu
  • povidla

Postup

1

Smícháme mouky, cukr, máslo, vejce, prášek do pečiva a špetku soli a vypracujeme těsto, dle potřeby přidáme vodu, pokud se těsto drolí.

2

Rozdělíme na 3 díly a z prvního vyválíme placku, kterou dáme na dno kulaté formy na koláče.

3

Potřeme tvarohem smíchaným s rýžovým sirupem.

4

Vyválíme další placku, kterou dáme na tvarohovou vrstvu, zakrojíme kraje dle formy a potřeme povidly..

5

Na povidla vykrojíme tvary dle libosti, nebo třeba rádýlkem mřížku.

6

Pekla jsem v předem vyhřáté formě na 180 stupňů asi 40 minut.

Poznámka

KL = kávová lžička

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mrkvová polévka s arašídovým máslem, která zahřeje

Vláčné skořicové muffiny z celozrnné mouky s posypkou

Křupavé cukety zapečené s parmezánem

Třešňový koláč s tvarohem

Zeleninový vývar s nudlemi po asijsku

Smažený tempeh v marinádě s jasmínovou rýží

Polenta s máslem a parmezánem

Bylinkový pečený losos s citrónovou kůrou a šalotkou

Tvarohové mini zmrzlinky s čerstvými jahodami

Nepečený letní cheesecake s třešňovým želé

Jahodová galetka s rebarborou a mátovým cukrem

Maková roláda s citronovým krémem