Na korpus:
Pařížská šlehačka:
Na ozdobu:
Rozpusťte čokoládu s máslem ve vodní lázni a nechejte zchladnout. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Banán rozmačkejte na kaši, přidejte med, cukr, žloutky a krátce zašlehejte.
K vaječné směsi přišlehejte rozpuštěnou čokoládu i ořechy nastrouhané nahrubo. Nakonec všlehejte mouku. Do této směsi opatrně vmíchejte už ručně sníh z bílků.
Dortovou formu vyložte na dně pečicím papírem. Na něj vlijte těsto a dejte péct do předehřáté trouby na 160 °C asi na 25 minut (závisí na výšce těsta). Upečený korpus nechejte vychladnout.
Mezitím si vyšlehejte smetanu se ztužovačem ne zcela do tuha. Chvíli před došleháním přisypte lžíci hořkého kakaa s ním teptve došlehejte do tuha.
Korpus pocukrujte a zdobicím sáčkem se špičkou dle libosti ozdobte pařížskou šlehačkou. Dozdobit můžete karamelovými střepy, jejichž výrobu jsem popisovala v mém dřívějším receptu na karamelový dort či karamelové cupcakes. Výborné budou banány, neboť jejich chuť je v korpusu cítit, báječné jsou též konzervované broskve či ovoce dle chuti. Dobrou chuť.