fbpx

Kakaovo banánový dortík z rýžové mouky s ”paříží”

Je to prostě dobrota.

Kakaovo banánový dortík z rýžové mouky s ”paříží”

Ingredience na 8 porcí

Na korpus:

  • 150 g kvalitní tmavé čokolády
  • 1 lžíce másla
  • 1 velký rozmačkaný banán
  • 50 g medu
  • 30 g třtinového cukru
  • 3 celá vejce
  • 30 g ořechů
  • špetka soli
  • 50 g rýžové mouky

Pařížská šlehačka:

  • 150 g smetany ke šlehání
  • 1/2 ztužovače
  • lžíce kakaa

Na ozdobu:

  • karamelové střepy
  • konzervované broskve

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Rozpusťte čokoládu s máslem ve vodní lázni a nechejte zchladnout. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Banán rozmačkejte na kaši, přidejte med, cukr, žloutky a krátce zašlehejte.

2

K vaječné směsi přišlehejte rozpuštěnou čokoládu i ořechy nastrouhané nahrubo. Nakonec všlehejte mouku. Do této směsi opatrně vmíchejte už ručně sníh z bílků.

Kakaovo banánový dortík z rýžové mouky s ”paříží”
3

Dortovou formu vyložte na dně pečicím papírem. Na něj vlijte těsto a dejte péct do předehřáté trouby na 160 °C asi na 25 minut (závisí na výšce těsta). Upečený korpus nechejte vychladnout.

4

Mezitím si vyšlehejte smetanu se ztužovačem ne zcela do tuha. Chvíli před došleháním přisypte lžíci hořkého kakaa s ním teptve došlehejte do tuha.

Kakaovo banánový dortík z rýžové mouky s ”paříží”
5

Korpus pocukrujte a zdobicím sáčkem se špičkou dle libosti ozdobte pařížskou šlehačkou. Dozdobit můžete karamelovými střepy, jejichž výrobu jsem popisovala v mém dřívějším receptu na karamelový dort či karamelové cupcakes. Výborné budou banány, neboť jejich chuť je v korpusu cítit, báječné jsou též konzervované broskve či ovoce dle chuti. Dobrou chuť.

Kakaovo banánový dortík z rýžové mouky s ”paříží”

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře