Bezlepkový rychlý švestkový crumble

Tento rychlý a velmi lahodný dezert ve vás vyvolá vzpomínky na pozdní léto, kdy si můžete nasbírat čerstvé švestky přímo ze stromu. Vy ale nemusíte čekat až do léta a švestkový crumble si můžete vychutnat hned.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Ovocná směs:

  • 400 g švestek
  • 200 g borůvek mražených
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • šťáva z půlky citrónu
  • 3 lžíce koňaku Grand Marnier
  • 50 g třtinového cukru
  • ½ lžičky citrónové kůry

Drobenka:

  • 100 g  másla
  • 100 g  ovesných vloček bezlepkových
  • 50 g  strouhaného kokosu
  • 50 g  plátkových mandlí
  • 50 g  mletých mandlí
  • 90 g  třtinového cukru
  • ½  lžičky skořice
  • špetka hřebíčku
  • špetka soli

Postup

1

Švestky si nakrájíme na čtvrtky a smícháme s ostatními surovinami na ovocnou směs.

2

Všechny suroviny na drobenku dáme do druhé mísy a důkladně zpracujeme prsty.

3

Zapékací misky si vymažeme máslem a naplníme ovocnou směsí, na kterou nakonec nasypeme drobenku.

4

Pečeme na 180 stupňů zhruba 20 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Karbanátky z trouby

Zasněžený dortík

Video: Čedarové mini sopky z brambor a slaniny

Bezlepková banánová bábovka se zázvorem

Recept na vánoční želvičky z pekanových ořechů a čokolády

Domáca raw čokoláda

„Triple chocolate mousse“ – nadýchaný dortík s třemi druhy čokolády

Kokosovo tvarohové muffiny

Výběr mořských potvůrek :-)

Sladké domácí Beignetky z odpalovaného těsta

Domácí jahodový džem

Citrónovo-ricottové těstoviny s grilovaným kuřetem a špenátem