Nepečený vánoční čokoládový salám s ořechy, kandovaným ovocem a sušenkami

Tento sladký salám nám vyráběla už naše babička a já jej i teď vyrábím pro rodinu na Vánoce. Je skvělé, že je nepečený a můžete si do něj dát v podstatě cokoli chcete. Výborné jsou ořechy, sušenky, ale také můžete přidat želé bonbonky či kandované ovoce :).
  • Doba přípravy: 60 minut

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Čokoládová směs

  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 150 g hořké čokolády 40%
  • 1 lžička rumu
  • 50 g máslových sušenek
  • 50 g lískových nebo vlašských ořechů
  • 50 g želatinových bonbonů
  • 100 g sušeného nebo kandovaného ovoce

Obalení

  • 30 g kakaa nebo moučkového cukru

Postup

1

Ořechy nasekejte na menší kousky. Sušenky nakrájejte na velikost přibližně 0,5 až 1 cm, želé obdobně.

2

Nad parou rozpusťte 70 g másla, moučkový cukr a vejce. Za stálého šlehání vařte do zhoustnutí přibližně 5 minut a poté přidejte nalámanou čokoládu. Vymíchejte vše do hladké hmoty.

3

Krém nechte z části vychladnout a poté zašlehejte zbývající máslo do nadýchana.

4

Poté přilijte rum, nasekané suché přísady a kandované ovoce. Dobře promíchejte a vzniklé těsto přemístěte na potravinovou fólii a zarolujte ji do tvaru válečku. Vložte jej do lednice k zatuhnutí.

5

Poté rozbalte a posypejte jej kakaem či moučkovým cukrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Losos s květákovou kaší

Rychlé ovesné sušenky ze 4 ingrediencí

Cuketové špagety s boloňskou omáčkou

Zeleninový vývar „ze zbytků“

Pečené brambory

Kuřecí prsa se špenátem a ricottou

Polévka z hlívy ústřičné

Domácí kávové pralinky s čokoládou a kakaem

Rychlé bezlepkové pečivo bez kynutí

Čokoládový dort bez mouky pouze ze 3 ingrediencí

Domácí krémový banánový jogurt s chia semínky

Křehký špenátový quiche s ricottou, vejci a celozrnnou krustou