Hruškové chutney s hřebíčkem, skořicí a bílým vínem

Chutney by mělo mít konzistenci marmelády, ale mně se ty hrušky ne a ne rozvařit (proto ta poznámka v receptu, snažte se hrušky nakrájet na co nejmenší kousky). Na chuť to však nemá žádný vliv =)

Scholzova

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 hrušky
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžice cukru
  • lžička skořice
  • 1 hřebíček
  • 1 PL sušených brusinek
  • 60 ml bílého vína (já použila Ryzlink Rýnský ze sklípku z J. Moravy)
  • špetka soli

Postup

1

Očištěné hrušky bez jádřinců a bez slupky nakrájíme kostičky (co nejmenší)

2

V hrnci rozpustíme cukr dokud nám nevznikne karamel.

3

Najemno nakrájenou cibulku a utřený česnek spolu s nakrájenými hruškami přidáme do hrnce s karamelem a promícháme. Začně se krásně uvolňovat šťáva.

4

Smeš okořeníme (skořice, hřebíček, sůl), podlijeme vínem a podusíme doměkka.

5

Přidáme brusinky a necháme probublávat, dokud směs nezhoustne.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ovesné sušenky se lněným semínkem

7 receptů s kuřecím masem

Kokosová panna cotta s mango přelivem

Opečená brokolice s česnekem

Video: Máslové košíčky s vanilkovým žloutkovým krémem z Hongkongu

Pečená dýňová polévka s jablkem

Rychlé rýžové placičky s brokolicí, česnekem a sýrem

Podzimní pečená jablka s ovocem a šlehačkou

Houbovo-špenátové těstoviny z jedné pánve do 30 minut

Dýňový tvarohový koláč bez cukru

Domácí kečup

Marcipánové dárečky