Kakaová roláda s tvarohem a čokoládou

Oblíbené Míša řezy v podobě rolády.

Víkendové pečení

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na roládový plát budete potřebovat:

  • 3 vejce (velikost L), bílky a žloutky zvlášť
  • 80 g krupicového cukru
  • 80 g hladké mouky
  • 20 g kakaa

Tvarohový krém:

  • 350 g tvarohu ve vaničce (tučný)
  • 300 g zakysané smetany min. 15% tuku
  • cca 5 lžic moučkového cukru (případně více dle chuti)

Čokoládový krém:

  • 50 g čokolády
  • 50 g smetany

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 stupňů, plech vyložte pečícím papírem.
Žloutky vyšlehejte s polovinou krupicového cukru a do husté pěny. Bílky vyšlehejte se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty zlehka spojte a opatrně vmíchejte prosátou mouku s kakaem.
Hmotu rozetřete na připravený plech vyložený pečicím papírem (cca 40 x 30 cm) a dejte péct do vyhřáté trouby asi na 8 minut. Roláda musí být na dotek pružná. Připravte si čistou utěrku, kterou lehce poprašte moukou nebo moučkovým cukrem.
Ihned po upečení plát sejměte z plechu a otočte na utěrku. Nechte vychladnout, pak papír opatrně sloupněte.

2

Tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou a nechte několik hodin odkapat, ideálně přes noc. Nejlépe to jde v plátěném ubrousku nebo kapesníku, který zavěsíte jako raneček do vyšší mísy.
Odkapaný tvaroh smíchejte s moučkovým cukrem, můžete i lehce prošlehat.

3

Nasekanou čokoládu dejte do misky a zalijte horkou smetanou. Nechte chvilku odstát, pak vymíchejte do hladké emulze. Za občasného míchání nechte krém zchladnout a zhoustnout. Pro urychlení můžete dát na chvilku do lednice.

4

Dokončení rolády
Na vychladlý roládový plát rozetřete rovnoměrně tvarohový krém. Na něj pak natřete čokoládový krém. Roládu pomocí pečícího papíru srolujte a dejte do lednici alespoň na 2-3 hodiny vychladit. Pokud máte čokoládový krém příliš tekutý, nechte ho na roládě chvilku ztuhnout, než ji začnete rolovat.
Před servírováním můžete roládu poprášit kakaem nebo moučkovým cukrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bramborové bochánky plněné lesními houbami

10 Vánočních stromků, které můžete sníst

Jednoduchá krémová jablečná pomazánka s nivou a taveným sýrem

Banánové sušenky s ječnými vločkami a vlašskými ořechy

Cizrnovo batátové kari (nejen) z pomalého hrnce

Cuketová topinková směs

Video: Nepečený čokoládový dort s celozrnnými sušenkami a ořechy

Zaplétaný sladký skořicový chléb – Estonský Kringle + Videorecept

Zapečené cukety plněné fazolemi,rajčaty a sýrem

Recept na domácí milky way – zdravější i chutnější

Plněné žampiony s vařeným bramborem

Vepřové po čínsku s nudlemi