Kakaová roláda s tvarohem a čokoládou

Oblíbené Míša řezy v podobě rolády.

Víkendové pečení

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na roládový plát budete potřebovat:

  • 3 vejce (velikost L), bílky a žloutky zvlášť
  • 80 g krupicového cukru
  • 80 g hladké mouky
  • 20 g kakaa

Tvarohový krém:

  • 350 g tvarohu ve vaničce (tučný)
  • 300 g zakysané smetany min. 15% tuku
  • cca 5 lžic moučkového cukru (případně více dle chuti)

Čokoládový krém:

  • 50 g čokolády
  • 50 g smetany

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 stupňů, plech vyložte pečícím papírem.
Žloutky vyšlehejte s polovinou krupicového cukru a do husté pěny. Bílky vyšlehejte se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty zlehka spojte a opatrně vmíchejte prosátou mouku s kakaem.
Hmotu rozetřete na připravený plech vyložený pečicím papírem (cca 40 x 30 cm) a dejte péct do vyhřáté trouby asi na 8 minut. Roláda musí být na dotek pružná. Připravte si čistou utěrku, kterou lehce poprašte moukou nebo moučkovým cukrem.
Ihned po upečení plát sejměte z plechu a otočte na utěrku. Nechte vychladnout, pak papír opatrně sloupněte.

2

Tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou a nechte několik hodin odkapat, ideálně přes noc. Nejlépe to jde v plátěném ubrousku nebo kapesníku, který zavěsíte jako raneček do vyšší mísy.
Odkapaný tvaroh smíchejte s moučkovým cukrem, můžete i lehce prošlehat.

3

Nasekanou čokoládu dejte do misky a zalijte horkou smetanou. Nechte chvilku odstát, pak vymíchejte do hladké emulze. Za občasného míchání nechte krém zchladnout a zhoustnout. Pro urychlení můžete dát na chvilku do lednice.

4

Dokončení rolády
Na vychladlý roládový plát rozetřete rovnoměrně tvarohový krém. Na něj pak natřete čokoládový krém. Roládu pomocí pečícího papíru srolujte a dejte do lednici alespoň na 2-3 hodiny vychladit. Pokud máte čokoládový krém příliš tekutý, nechte ho na roládě chvilku ztuhnout, než ji začnete rolovat.
Před servírováním můžete roládu poprášit kakaem nebo moučkovým cukrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cheesecake se švestkovou omáčkou

Melounovo-okurková limonáda

Kořeněné krůtí maso se šafránovým kuskusem se zeleninou

Pečené kuřecí kuličky s pikantní pomerančovou omáčkou

Čokoládová pěna s višněmi

KFC Stripsy

Mandlové linecké s malinovou marmeládou

Rajská polévka s bazalkou

Restovaná brokolice zapékaná s paprikou, čedarem a vejci

Domácí zeleninové chipsy

Tradiční sicilská parmiggiana

Recept na lehké sýrovo-česnekové croissanty za 30 minut