Pečené kuře s mrkví a brambory

Máte chuť na něco lehčího? Pečené kuře spolu s mrkví a brambory je to pravé k letnímu obědu.

Jarda Poustecký

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g mrkve
  • 500 g brambor (nejlépe malých velikostí)
  • 1 celé čerstvé kuře
  • 5 stroužků česneku
  • 4 větvičky rozmarýnu
  • 5 snítek tymiánu
  • 1 ks citronu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Troubu si necháme předehřát na 175°C. Mrkev si oloupeme a nakrájíme na tenčí kousky. Pokud máme malé brambory, tak nemusíme loupat, jen rozpůlíme a přidáme do pánve spolu s mrkví. Přidáme neoloupané stroužky česneku a čerstvý rozmarýn. Zalijeme olivovým olejem a důkladně promícháme. V neposlední řadě osolíme a opepříme.

2

řipravené kuře si osolíme a opepříme. Zakápneme olivovým olejem a pořádně rozetřeme. Do kuřete přidáme celý citron a snítky tymiánu. V závěru posypeme rozmarýnem a přidáme ddo pekáčku se zeleninou.

3

Dáme do předehřáté trouby na 45 minut. Poté zeleninu obrátíme a kuře omocí lžíce pokapeme šťávou z pekáčku.

4

Vrátíme zpět do trouby na dalších 30 minut.

5

A to je celé, recept je prostě velmi jednoduchý a za použití správných ingrediencí velmi chutný. Takže, dobrou chuť!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kesu mrkvove kari

Vánoční cukroví – křehká máslová kolečka s vanilkou

Mrkvovo-jablkové muffiny (bez mouky)

Velikonoční zajíček

Vejce s pikantní zeleninou a kuskusem

Paleo bublanina

Polníček s granátovým jablkem a slunečnicovými semínky

Thajská limetová polévka s krevetkami

Adžikové ragú s vepřovým masem a zeleninou

Tradiční houbový kuba s pečenými žampiony

Hrušky dušené v červeném víně se skořicí, hřebíčkem a badyánem

Cuketová směs s hrachem