fbpx

Domácí celozrnné vafle

Podělím se s vámi o recept na mou nejoblíbenější snídani. Určitě všichni znáte staré dobré vafle s obrovskou hordou šlehačky, čokoládou a ovocem. Ty moje budou ale bez šlehačky a každopádně zdravější... Jak taky jinak, že ano. :) Ještě pár informací k surovinám. Mouku můžete použít jakoukoli celozrnnou, mám vyzkoušeno, že špaldová je nejlepší. Co se mléka týče, použijte klidně kravské, pro vegany rostlinné nebo vodu. Jako sladidlo používám melasu, dá vaflím šmrnc a tmavší barvičku, samozřejmě ne každý melasu snese, a proto můžete použít i med nebo sirup z agáve či třtinový cukr, záleží čistě na vás. Vajíčko dávám jak kdy, podle toho, jestli ho zrovna doma mám nebo ne, vegani samozřejmě bez. A teď už hurá do kuchtění :).

Domácí celozrnné vafle

Ingredience na 2 porce

  • hrnek celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka (nebo vody, kravského mléka)
  • lžíce melasy
  • 1 vejce (nemusí být)
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Všechny suroviny si vymícháme v míse a necháme chviličku odpočinout. Doporučuji si první udělat těsto a až potom zapnout vaflovač.

2

Jakmile vám oznámí, že je dokonale nahřátý, můžete do něj opatrně nalít těsto a péct.

3

Hotové vafle můžete zdobit čímkoli chcete, ale mně nejvíce chutnají s BIO bílým jogurtem, banánem, slunečnicovými semínky a skořicí. Pokud vám přijdou vafle málo sladké, není nic lepšího, než si je nakonec trochu přelít medem :).

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře