„Skotská vejce“ – vejce pečená v masové směsi s hořčicí a petrželí

Vyzkoušejte vejce tentokrát trochu jinak – pečená v kořeněném masovém obalu se špetkou muškátového oříšku. Můžete k nim připravit přílohu v podobě brambor, či hranolek nebo připravit jen tak, k lepší snídani :).

  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: 4
  • Nutriční hodnoty: (1 skotské vejce) Kalorie: 566, Tuk: 39 g, Sacharidy: 20.3 g, Vláknina: 1.2 g, Bílkoviny: 32.6 g

Redakce

Autor

Přehrát video
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 vejce
  • 450 g mletého vepřového masa
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 lžička hořčice
  • 1/4 hrnku petržele
  • 1/2 hrnku pažitky
  • sůl a pepř na dochucení

Na obalení

  • hladká mouka
  • 2 vejce, rozšlehaná
  • strouhanka

Postup

1

Vejce vložte do vody a přiveďte ji k varu. Vařte 4 minuty a poté přendejte do mísy se studenou vodou. za chvilku je oloupejte.

2

V misce promíchejte mleté maso, muškátový oříšek, hořčice, petrželku, pažitku, sůl a pepř. Rozdělte směs na 4 části.

3

Z každé části udělejte kouli, kterou poté splácněte na větší placku. Vejce oválejte v mouce a vložte jej do masové placičky a dobře zabalte. Zopakujte s ostatními vejci.

4

Předehřejte troubu na 200 °C.

5

Každé vejce v masu obalte v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.

6

Položte je na plech vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 35 minut.

7

Nechte 5 minut chladnout a poté podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí borůvkový cheesecake

Zelňačka

Domácí energetické raw tyčinky s meruňkami a datlemi

Bulgur se špenátem

Čokoládový dort Sacher – receptura nejbližší originálu

Žíhaná dobrota

Hovězí steak

Video: Zapečený Hasselback steak plněný houbovou směsí a parmezánem

Pečené bagetky s ricottou a restovanou slaninou

Makový koláč se švestkami

Nepečené řezy s čokoládovým krémem a sušenkami připravíte za 30 minut

Bramborové kuličky