„Skotská vejce“ – vejce pečená v masové směsi s hořčicí a petrželí
Vyzkoušejte vejce tentokrát trochu jinak – pečená v kořeněném masovém obalu se špetkou muškátového oříšku. Můžete k nim připravit přílohu v podobě brambor, či hranolek nebo připravit jen tak, k lepší snídani :).
- Doba přípravy: 1 h
- Porce: 4
- Nutriční hodnoty: (1 skotské vejce) Kalorie: 566, Tuk: 39 g, Sacharidy: 20.3 g, Vláknina: 1.2 g, Bílkoviny: 32.6 g
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 4 vejce
- 450 g mletého vepřového masa
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 lžička hořčice
- 1/4 hrnku petržele
- 1/2 hrnku pažitky
- sůl a pepř na dochucení
Na obalení
- hladká mouka
- 2 vejce, rozšlehaná
- strouhanka
Postup
1
Vejce vložte do vody a přiveďte ji k varu. Vařte 4 minuty a poté přendejte do mísy se studenou vodou. za chvilku je oloupejte.
2
V misce promíchejte mleté maso, muškátový oříšek, hořčice, petrželku, pažitku, sůl a pepř. Rozdělte směs na 4 části.
3
Z každé části udělejte kouli, kterou poté splácněte na větší placku. Vejce oválejte v mouce a vložte jej do masové placičky a dobře zabalte. Zopakujte s ostatními vejci.
4
Předehřejte troubu na 200 °C.
5
Každé vejce v masu obalte v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
6
Položte je na plech vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 35 minut.
7
Nechte 5 minut chladnout a poté podávejte.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}