Miluji jídla, která jsou jednoduchá a nevyžadují moc práce. Jedno z nich je tohle čočkové kari, které se vaří v podstatě samo. Stačí naházet všechny suroviny do jedné pánve a těšit se na výsledek.
Cooking with Šůša
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
2 velké brambory
2 větší mrkve
1 plechovka krájených rajčat
1 cibule
100 g červené čočky
1 litr zeleninového vývaru
olivový olej
1 lžička kari
špetka mletého římského kmínu
sůl
čerstvě nasekaný koriandr
Postup
1
Na olivovém oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme lžičku kari, římský kmín a koření necháme chvilku rozvonět. Přidáme rajčata, na kostičky nakrájenou mrkev, brambory a vše zalijeme vývarem. Ztlumíme plamen, pánev přikryjeme pokličkou a necháme probublávat cca 30 minut, dokud brambory a mrkev nezměknou.
2
Před koncem vaření vsypeme červenou čočku a vše necháme vařit ještě cca 5 minut do změknutí čočky. Hotové kari ochutíme solí a před podáním ho posypeme nasekaným koriandrem.