fbpx

Kari z červené čočky

Miluji jídla, která jsou jednoduchá a nevyžadují moc práce. Jedno z nich je tohle čočkové kari, které se vaří v podstatě samo. Stačí naházet všechny suroviny do jedné pánve a těšit se na výsledek.

Kari z červené čočky

Ingredience na 2 porce

  • 2 velké brambory
  • 2 větší mrkve
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 cibule
  • 100 g červené čočky
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • 1 lžička kari
  • špetka mletého římského kmínu
  • sůl
  • čerstvě nasekaný koriandr

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Na olivovém oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme lžičku kari, římský kmín a koření necháme chvilku rozvonět. Přidáme rajčata, na kostičky nakrájenou mrkev, brambory a vše zalijeme vývarem. Ztlumíme plamen, pánev přikryjeme pokličkou a necháme probublávat cca 30 minut, dokud brambory a mrkev nezměknou.

2

Před koncem vaření vsypeme červenou čočku a vše necháme vařit ještě cca 5 minut do změknutí čočky. Hotové kari ochutíme solí a před podáním ho posypeme nasekaným koriandrem.

Mohlo by vás zajímat:
Hlavní jídla

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře