Snadné rajčatovo-mozzarellové koláčky z listového těsta

Pomalu se nám už blíží i Silvestr, proto vám nabídneme pár receptů, které by se vám mohly hodit na pohoštění hostů. Tyhle jednohubky by měl zvládnout i poměrně nezkušený kuchař, zaberou celkem málo času a návštěvu určitě ohromí. 🙂

Anna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 220°C. Vyválejte listové těsto. Vykrajujte s těsta kolečka. (Měla by být o trochu větší než průměr rajčete.)

Krok 2

Kolečka přendejte na plech s pečícím papírem. Před použitím můžete uložit do chladu.

Krok 3

V pánvi nahřejte 3 lžíce olivového oleje. Na něm osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Po 10-ti minutách přidejte sůl, pepř a tymián. Pokud máte, přidejte trochu kuřecího vývaru a nechte zredukovat, dokud nezbude téměř žádná tekutina.

Krok 4

Na každé kolečko nasypte trochu strouhaného parmazánu, lžíci cibulové směsi, tenký plátek rajčete, trošku nasekané bazalky a kousek mozzarelly.

Krok 5

Pečte 15-20 minut nebo dokud těsto nezezlátne.

Ingredience

  • Listové těsto (1 balík by měl vyjít na asi 18 kousků)
  • Velkou cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl a pepř
  • Tymián
  • Strouhaný parmazán nebo jiný tvrdý sýr
  • Mozarrelu
  • Rajčata
  • Čerstvá bazalka
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňové mac & “cheese“

Krevety se zeleninovým kuskusem

Bílkové krekry s ořechy

Noky s houbovým ragú

Pečená kuřecí prsa plněná krémovým sýrem a zabalená ve slanině

Domácí Ferrero Rocher bez rafinovaného cukru

Pomerančová sůl

Nepečené dýňové kopečky bez cukru i mouky hotové za chvíli

Zahřívací dýňová polévka

Losos v papilotu s tymiánovým kuskusem a rajčátky

Kuře na pomerančích s kokosovým mlékem

Božský pečený seitan