Mísu, ve které budete bílky šlehat, si nezapomeňte vytřít octem. Já si vždycky dám několik kapek na papírovou utěrku a mísu důkladně odmastím.
Bílky spolu se špětkou soli dejte do mísy a začněte na střední stupeň šlehat (já u KitchenAid šlehám na stupeň 4).
Když začnou bílky světlat, po lžících začněte přidávat cukr. Vždy ho nechte zašlehat a teprve poté přidejte další lžíci.
Bílky šlehejte, dokud nebudou krásně tuhé a lesklé (test, že jsou bílky hotové je, že obrátíte mísu vzhůru nohama a bílky nevypadnou).
Bílky naplňte do cukrářského sáčku. Já použila i nástavec, který vám udělá požadovaný tvar pusinky.
Pečení záleží na velikosti. Já tyto pekla na 120 stupňů 10 minut, pak na 110 stupňů 10 minut, na 100 stupňů 10 minut, na 90 stupňů 10 minut, na 80 stupňů 10 minut a na 70 stupňů jsem je dosušila 30 minut.