Krémová citronová roláda

Svěží a nadýchaná roláda s krásně jemným citrónovým krémem. A jako bonus: Oproti jiným roládám neobsahuje příliš tuku.

Krémová citronová roláda

Ingredience na 8 porcí

Na těsto

  • 9 bílků
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1 hrnek cukru
  • 3/4 hrnku hladké mouky

 
Na krém

  • 1 hrnek cukru
  • 1–2 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 hrnek vody
  • 1 vejce, rozšlehané
  • 1/4 hrnku citronové šťávy
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 1 balení smetany na šlehání (250 ml)

 

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Bílky nalijte do velké mísy a smíchejte je s vanilkovým aroma a práškem do pečiva. Vyšlehejte do tuha, aby se při vyndání šlehače tvořily špičky.

2

Do vzniklého sněhu opatrně postupně všlehejte cukr, dokud se nerozpustí.

3

Opatrně postupně vmíchejte mouku. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C 15–20 minut, dokud těsto nezezlátne. Nechte 5 minut vychladnout.

4

Těsto opatrně překlopte na utěrku posypanou trochou moučkového cukru, stáhněte papír na pečení a těsto spolu s utěrkou zarolujte.

5

V kastrolu smíchejte škrob s cukrem, přilijte vodu a za stálého míchání přiveďte k varu. Provařte jednu minutu.

6

K prošlehanému vejci přilijte trochu směsi z kastrolu a promíchejte. Poté tuto směs pomalu přelijte zpět do kastrolu a za stálého míchání přiveďte na pokraj varu a poté odstavte ze zdroje tepla.

7

Vmíchejte citronovou kůru a šťávu a nechte lehce vychladnout. Mezitím si vyšlehejte smetanu, kterou poté pomalu vmíchejte do krému v kastrolu.

8

Opatrně rozbalte roládu a rozprostřete na ni náplň. (Nerozprostírejte krém až po okraj, ke kterému budete roládu balit, aby vám krém nevytekl.) Roládu opět zamotejte (tentokrát už samozřejmě bez utěrky), lehce posypte moučkovým cukrem a můžete podávat.

Mohlo by vás zajímat: Dezerty a dorty, Recept bez kategorie

Zdroj: www.yummyhealthyeasy.com

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře