Na těsto
Na krém
Bílky nalijte do velké mísy a smíchejte je s vanilkovým aroma a práškem do pečiva. Vyšlehejte do tuha, aby se při vyndání šlehače tvořily špičky.
Do vzniklého sněhu opatrně postupně všlehejte cukr, dokud se nerozpustí.
Opatrně postupně vmíchejte mouku. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C 15–20 minut, dokud těsto nezezlátne. Nechte 5 minut vychladnout.
Těsto opatrně překlopte na utěrku posypanou trochou moučkového cukru, stáhněte papír na pečení a těsto spolu s utěrkou zarolujte.
V kastrolu smíchejte škrob s cukrem, přilijte vodu a za stálého míchání přiveďte k varu. Provařte jednu minutu.
K prošlehanému vejci přilijte trochu směsi z kastrolu a promíchejte. Poté tuto směs pomalu přelijte zpět do kastrolu a za stálého míchání přiveďte na pokraj varu a poté odstavte ze zdroje tepla.
Vmíchejte citronovou kůru a šťávu a nechte lehce vychladnout. Mezitím si vyšlehejte smetanu, kterou poté pomalu vmíchejte do krému v kastrolu.
Opatrně rozbalte roládu a rozprostřete na ni náplň. (Nerozprostírejte krém až po okraj, ke kterému budete roládu balit, aby vám krém nevytekl.) Roládu opět zamotejte (tentokrát už samozřejmě bez utěrky), lehce posypte moučkovým cukrem a můžete podávat.