Domácí dresink z modrého sýra a zakysané smetany

Grilované dobroty už začínají vonět ve vzduchu od chvíle, kdy se počasí začne tvářit tak, že už je konečně léto. A ke grilovaným masům rozhodně patří i další dochucovadla a zlepšovadla. Ne, nemluvíme o žádných glutamátech a chemických dochucovadlech, ale o dokonalých domácích dresincích. A právě tento, z modrého sýra, k nim rozhodně patří.
  • doba chlazení v lednici alespoň 4 hodiny

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1/3 hrnku mléka
  • 1 lžíce bílého octa
  • 140 g modrého sýra (vhodná je gorgonzola, zralejší niva)
  • 1/3 hrnku a 1 lžíce zakysané smetany
  • 1/4 hrnku majonézy
  • 4 lžice bílého vinného octa
  • 1/2 lžíce cukru krystal
  • 1/4 lžíce sušeného česnekového prášku
  • 1/8 lžíce černého pepře (ideálně čerstvě mletého)
  • špetka soli

Postup

1

Ve střední míse promíchejte mléko s jednou lžicí bílého octa, nechte 5 minut odležet a znovu promíchejte.

2

Přidejte do směsi modrý sýr a promíchejte vidličkou, aby byly ingredience dobře propojené.

3

Následně dodejte majonézu, zakysanou smetanu, vinný ocet, cukr, česnekový prášek, mletý pepř a sůl. Dobře všechny ingredience spojte dohromady.

4

Dresinkem naplňte uzaviratelnou sklenici, dobře zavřete a nechte minimálně 4 hodiny v lednici, aby se dresink uležel a všechny chuti se propojily dohromady.

5

Před podáváním promíchejte, dobrou chuť!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jahodové cupcakes

Ombre dort s překvapením na řezu

Věnečky s vanilkovým krémem a šlehačkou

Domácí rakytníkový sirup

Čokoládovo – borůvkový dezert do skleničky

Pohankový chléb

Sladký domácí chléb jen z 5 surovin

Plněná kuřecí kapsa se švestkovou omáčkou

Nejvláčnější perník na světě!

Fit blondies s jablečným pyré, medem a ořechy hotové do 30 min

Vláčný koláč s čokoládovou náplní a arašídy

Kuřecí plátek s rajčaty, balkánským sýrem a kuskusem