Zdravý višňový koláč

Na stromě dozrávají první višně a tak je nejvyšší čas upéct koláč. Jak jinak, než bez mouky, bez bílého cukru, bez vajec...Ano, opravdu to jde :-)

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 – 1000 g višní – tolik, aby pokryly celé dno plechu
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 1 kelímek bílého smetanového jogurtu (380 g)
  • 150 g třtinové melasy
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 20 g másla
  • 1 lžička jedlé sody

Postup

1

Na plech dáme pečící papír a pomažeme ho máslem. Z ovesných vloček odebereme 1 lžíci, smícháme s 1 lžící třtinového cukru a rovnoměrně posypeme dno plechu. Vznikne nám tak budoucí "drobenka".

2

Na tuhle vrstvičku rozprostřeme vypeckované višně. Čím víc, tím líp, měly by pokrýt celé dno plechu.

3

Ovesné vločky rozmixujeme na mouku a smícháme s jedlou sodou. Z této směsi odebereme další 2 - 3 vrchovaté lžíce a rovnoměrně poprášíme višně. Lépe se tak zachytí šťáva, kterou při pečení pustí.

4

Jogurt smícháme s melasou a přidáme ke zbylým rozmixovaným vločkám. Vše smícháme, vylijeme na plech na višně a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů.

5

Pečeme zhruba 30 minut - dokud nezačne povrch koláče jemně praskat. Potom koláč vyndáme z trouby, přiklopíme dalším plechem a otočíme. Sundáme opatrně pečící papír a můžeme si pochutnávat...

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduché domácí housky

Bezlepkové jablečné jáhlové lívanečnky

Jednoduchá rajská omáčka s masovými kuličkami

Čerstvý salát s artyčoky

Letní tup: Osvěžující okurkový salát

Penne alla crudaiola

Tvarohový koláč prošívaná deka

Honzovy buchty

Guacamole

Celozrnný toastový chléb

Švestkové želé bonbóny

Robi roštěná na žampionech