Křupavé slané bochánky z 4 ingrediencí

Křupavé slané pečivo, jehož recept si okamžitě zapamatujete díky vyrovnanému podílu surovin, kterých je navíc opravdu málo. 🙂 Bochánky jsou po upečení krásně nadýchané a jemně máslové. Skvěle se hodí k pivu či vínu.
  • Doba přípravy: 1 h

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g másla
  • 150 g strouhaného sýra (feta, eidam, parmazán…)
  • 150 g hladké mouky
  • špetka soli (volitelné, není třeba)
  • 1/2 lžičky kmínu, popř jiné bylinky či koření (volitelné)
  • rozšlehané vejce na potření

Postup

1

Prosejte mouku do mísy, přidejte nastrouhaný sýr, sůl, kmín a máslo nakrájené na kostky. Z ingrediencí utvořte hladké těsto, které zabalte do potravinové folie a vložte na půl hodiny do lednice.

2

Poté těsto vyválejte na tloušťku přibližně 0,5 cm. Můžete vykrájet tvary nebo rozkrájet rádýlkem na čtverce.

3

Přendejte jednotlivé kousky na plech vyložený pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejce a pečte v předehřáté troubě na 220 °C dozlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Pečené kuřecí stehna se smetanovou omáčkou a sušenými rajčaty

Super rychlý a snadný koláček ze sušeného ovoce

Letní jahodový nepečený dort

Dýňový cheesecake se sušenkovým základem, čokoládou a karamelem

Hrášková polévka s avokádem

Video: Skvostný domácí chléb s karamelizovanou cibulkou

Protizánětlivé veganské smoothie s kurkumou z rostlinného mléka

Originální upíří koktejl s malinovou krví

Tvarohová vánočka (bez kynutí) pletená z 8 pramen

Video: 7 jedinečných japonských dezertů

Jablečný koláč s tvarohem

Salmone con salsa di erbe aromatiche