fbpx

Křupavé slané bochánky z 4 ingrediencí

Křupavé slané pečivo, jehož recept si okamžitě zapamatujete díky vyrovnanému podílu surovin, kterých je navíc opravdu málo. 🙂 Bochánky jsou po upečení krásně nadýchané a jemně máslové. Skvěle se hodí k pivu či vínu.

  • Doba přípravy: 1 h
Recept na slané pečivo k pivu

Ingredience

  • 150 g másla
  • 150 g strouhaného sýra (feta, eidam, parmazán…)
  • 150 g hladké mouky
  • špetka soli (volitelné, není třeba)
  • 1/2 lžičky kmínu, popř jiné bylinky či koření (volitelné)
  • rozšlehané vejce na potření

pogacice-koliko-toliko-87578c6dbf4db2f939e6b845a15141f0_view_l

Postup

Krok 1

Prosejte mouku do mísy, přidejte nastrouhaný sýr, sůl, kmín a máslo nakrájené na kostky. Z ingrediencí utvořte hladké těsto, které zabalte do potravinové folie a vložte na půl hodiny do lednice.

pogacice-koliko-toliko-priprema-cee3a1eb633650908c269badb22139c4_view_l

Krok 2

Poté těsto vyválejte na tloušťku přibližně 0,5 cm. Můžete vykrájet tvary nebo rozkrájet rádýlkem na čtverce.

pogacice-koliko-toliko-priprema-05906f043710894ebbf61b1b9adc4dea_view_l

Krok 3

Přendejte jednotlivé kousky na plech vyložený pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejce a pečte v předehřáté troubě na 220 °C dozlatova.

pogacice-koliko-toliko-f4f2a5fd0c123e4729bd5d06e8c33206_view_l

Mohlo by vás zajímat:
chléb pečení pečivo slané recepty sýr Vegetariánské

Zdroj: www.coolinarika.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře