Sekaná mumie

Ideální nedělní oběd, který si děti zamilují. :) Sekaná je krásně šťavnatá, mírně pikantní a zabalená ve vykřupaném listovém těstě. Mňam!

Redakce

Autor

Přehrát video
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 větší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 250 ml / g kečupu
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička chilli (nebo sladké papriky)
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžíce (bílého) octa
  • 800 g mletého hovězího
  • 100 g strouhanky
  • 30 g parmezánu
  • 1 lžíce soli
  • 2 vejce
  • 2 balení plátového listového těsta
  • 2 olivy
  • 1 vejce + lžíce vody

Postup

1
Předehřejte troubu na 180°C. Civuli oloupejte a rozmixujte. Česnek oloupejte a utřete. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a orestujte na něm rozmixovanou cibuli dokud se nerozvoní. Poté přidejte utřený česnek a společně restujte cca minutu.
2
Do pánve přilijte hovězí vývar, kečup, ocet, cukr, chilli, pepř a promíchejte. Nechce omáčku chvíli vařit a poté dejte stranou a nechce mírně vychladnout.
3
Mezitím ve větší míse smíchejte mleté hovězí, strouhanku, parmezán, vejce, omáčku a promíchejte.
4
Rozbalte 2 balení listového těsta v plátech. Rozbalte je a podélně nařežte na cca 2 cm tlusté proužky. 5 proužků, které budou zahalovat hlavu udělejte o cca 5 cm kratší.
5
Proužky rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Poté na proužky naskládejte masovou směs a vytvarujte ji do tvaru člověka. Nakonec směs zabalte na přeskáčku do proužků listového těsta. Nechce však trochu hlavy odkryté pro oči. Na místo pro oči do směsi vtlačte dvě olivy jako oči.
6
Potřete listové těsto vajíčkem a pečte 40 až 50 minut, nebo dokud není sekaná propečená.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečená cuketa a žlutá dýně s kmínovým přelivem

Křehké skořicové sušenky bez cukru hotové za chvíli

Cukroví máčené v čokoládě – medové rohlíčky

Drobenkový koláč s brusinkami

Recept na nejjednodušší čokoládový dort

Žemlovka

Video: Asijské pečené kuřecí nudličky v sezamové omáčce s medem

Salátek s polibkem podzimu

Olejová bábovka jako od babičky

Video: Pikantní kuřecí fajitas s těstovinami z jednoho hrnce

Kytičky z bramborové kaše a polenty s mákem a švestkami

Špagety se špenátovou omáčkou