Ideální nedělní oběd, který si děti zamilují. :) Sekaná je krásně šťavnatá, mírně pikantní a zabalená ve vykřupaném listovém těstě. Mňam!
Redakce
Autor
Přehrát video
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1
Ingredience
2 lžíce olivového oleje
1 větší cibule
1 stroužek česneku
200 ml hovězího vývaru
250 ml / g kečupu
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička chilli (nebo sladké papriky)
1 lžička mletého pepře
1 lžíce (bílého) octa
800 g mletého hovězího
100 g strouhanky
30 g parmezánu
1 lžíce soli
2 vejce
2 balení plátového listového těsta
2 olivy
1 vejce + lžíce vody
Postup
1
Předehřejte troubu na 180°C. Civuli oloupejte a rozmixujte. Česnek oloupejte a utřete. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a orestujte na něm rozmixovanou cibuli dokud se nerozvoní. Poté přidejte utřený česnek a společně restujte cca minutu.
2
Do pánve přilijte hovězí vývar, kečup, ocet, cukr, chilli, pepř a promíchejte. Nechce omáčku chvíli vařit a poté dejte stranou a nechce mírně vychladnout.
3
Mezitím ve větší míse smíchejte mleté hovězí, strouhanku, parmezán, vejce, omáčku a promíchejte.
4
Rozbalte 2 balení listového těsta v plátech. Rozbalte je a podélně nařežte na cca 2 cm tlusté proužky. 5 proužků, které budou zahalovat hlavu udělejte o cca 5 cm kratší.
5
Proužky rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Poté na proužky naskládejte masovou směs a vytvarujte ji do tvaru člověka. Nakonec směs zabalte na přeskáčku do proužků listového těsta. Nechce však trochu hlavy odkryté pro oči. Na místo pro oči do směsi vtlačte dvě olivy jako oči.
6
Potřete listové těsto vajíčkem a pečte 40 až 50 minut, nebo dokud není sekaná propečená.