Lokše

Vyzkoušejte na milion způsobů. :-)

Monika Žižková

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 5-6 ks vařených brambor
  • sůl
  • hladká mouka dle potřeby
  • máslo na potření

Postup

1

Uvaříme brambory, rozmačkáme na bramborovou kaši a necháme vychladnout.

2

Ke kaši přidáme hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto, které zpracujeme do tvaru válečku (nesmí se lepit). Z něj krájíme stejné dílky, které vyválíme na placky silné asi 0,3 - 0,5 cm.

3

Lokše pečeme na SUCHÉ pánvičce z obou stran.

4

Potíráme rozpuštěným máslem. Plníme každý dle svých chutí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pudinkové čokoládové sušenky plněné jemným krémem

Sladkokyselé kuře v těstíčku

Dýňové rissoto s tymiánem a parmazánem

Šťouchané brambory

Kakaový štrúdl s tvarohem

Jemný mrkvový dort s vanilkovým krémem a vlašskými ořechy

Beránek co má koule

Fitness pizza s květákovým korpusem

Mandlo-rozinková srdíčka bez mouky a másla

Fazolová kyselica

Dort s ricottovou náplní, ovocným přelivem a bez mouky

Celozrnný hrnkový knedlík ze špaldové mouky