Salát s pečenou čekankou a kozím sýrem

I v těchto chladných dnech si dopřáváme saláty. Oblíbila jsem si kombinaci listových vždy s něčím, co tepelně upravím. Ať je to grilovaný sýr, pražená semínka či ořechy, anebo v tomto případě opečená čekanka. Jen tak zprudka na pánvi, chytne zlatavou barvu, je provoněná olivovým olejem a zůstává lahodně křupavá. Její hořkost je změkčena medovo-citrónovou zálivkou.

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • čekanka
  • hrst polníčku
  • 25g čerstvého kozího sýru
  • trocha vlašských ořechů na posypání
  • olivový olej
  • citrónová šťáva
  • med
  • sůl

Postup

1

Čekanku rozkrojte na čtvrtky, pokapejte olejem a osolte. Zprudka ji ze všech stran opečte nebo ogrilujte na suché pánvi. Naaranžujte ji listy polníčku, rozdrobte kozí sýr a posypejte ořechy. Z oleje, trocha citrónové šťávy a medu vymíchejte emulzi, kterou celý salát pokapejte a dochuťte dle libosti.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Borůvkové koláče

Přírodní lék – česnek naložený v medu

Muffiny z červené řepy

Domácí karamelové Twix tyčinky

Mrkvové šátečky s povidly

Placka z jogurtového těsta plněná česnekem a rajčaty

Video: Neprůstřelné domácí skořicové rolky s vanilkovou polevou

Špaldový dortík

Ředkvičková pomazánka

Luxusní brownies s kousky pražených kakaových bobů

Lilek se špenátovou ricottou

Dušené vepřové plátky se šťávou