Salát s pečenou čekankou a kozím sýrem

I v těchto chladných dnech si dopřáváme saláty. Oblíbila jsem si kombinaci listových vždy s něčím, co tepelně upravím. Ať je to grilovaný sýr, pražená semínka či ořechy, anebo v tomto případě opečená čekanka. Jen tak zprudka na pánvi, chytne zlatavou barvu, je provoněná olivovým olejem a zůstává lahodně křupavá. Její hořkost je změkčena medovo-citrónovou zálivkou.

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • čekanka
  • hrst polníčku
  • 25g čerstvého kozího sýru
  • trocha vlašských ořechů na posypání
  • olivový olej
  • citrónová šťáva
  • med
  • sůl

Postup

1

Čekanku rozkrojte na čtvrtky, pokapejte olejem a osolte. Zprudka ji ze všech stran opečte nebo ogrilujte na suché pánvi. Naaranžujte ji listy polníčku, rozdrobte kozí sýr a posypejte ořechy. Z oleje, trocha citrónové šťávy a medu vymíchejte emulzi, kterou celý salát pokapejte a dochuťte dle libosti.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jáhelník s krémem ze sýru cottage a jahodami

Třešňové galettky s borůvkami

Pikantní kari s lososem, cuketou a lusky

Slané kornoutky

Videorecept na čokoládové mini dortíky z piškotu hotové za 30 min

Jahodový nanuk alla mrož

Tvarohová pomazánka

Karamelové košíčky

Červené kedlubnové zelí

Jablíčkové kanapky se slunečnicovou pomazánkou

Medovníkové kuličky

Extra rychlá buchta bez pečení s tvarohovým krémem