Jednoduché italské plněné papriky

Zdravý jednoduchý oběd! Lahodné plněné papriky, které si zamiluje celá vaše rodina.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 2

Ingredience

  • velké kulaté papriky (doporučujeme červené papriky, protože jejich sladká chuť se pěkně spojuje s italskými bylinkami a sýrem)
  • kuřecí mleté maso (případně je možné použít i mix a pokud si chcete připravit vegetariánské italské plněné papriky, můžete zkusit použít rozdrobené tofu nebo plechovku opláchnutých a vysušených bílých fazolí)
  • vařená rýže (doporučujeme hnědou, případně je možné vyměnit rýži za květák)
  • konzerva loupaných krájených rajčat
  • koření: Italské bylinky, bazalka a trochu červené papriky
  • sýr (doporučujeme mozarellu)
  • olivový olej

Postup

1

Do zapékací mísy vyložené pečícím papírem lehce potřeným olivovým olejem vyskládejte papriky.

2

Na pánvi uvařte maso společně s kořením a poté přidejte loupaná rajčata a nechte vařit ještě tak 1-2 minuty. Poté vmíchejte část sýra.

3

Naplňte každou papriku směsí z pánve a nahoru přidejte ještě trochu sýra.

4

Do zapékací misky přidejte jen tolik vody, aby zakryla dno (papriky tak budou měkčí). A papriky pečte po dobu 30-35 min na 190 stupňů.

5

Hotové papriky můžete posypat čerstvou bazalkou nebo petrželkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketové špagety

Kynuté bochánky s tvarohovo-smetanovou náplní

Prosciutto e melone

Domácí dýňový koláč se skořicí a pomerančovou kůrou

Piškotový koláč se švestkami a levandulí

Root beer bábovka

Okouzlující zdobení dortu pomocí vykrajovátek – recept a videonávod

Dýňová polévka s červenou čočkou a kokosovým mlékem

Chřestová polévka

Vysoce návykový Kinder Maxi King dort bez mouky a cukru

Seitan – základní recept

Smoothie z červené řepy a jablka