Fingerfood: losos s avokádem na míchaném salátku

Poslední dobou nejraději připravuji fingerfood. Udělám vždy několik druhů a návštěva si může ochutnat, na co má zrovna chuť. Jedná se o velmi jednoduchý recept, který máte připravený během deseti minut.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g filetu lososa
  • 1/4 avokáda
  • 1 šalotka
  • 1 lžička kvalitní dijonské hořčice
  • 1 lžička kaparů
  • Několik kapek citronové šťávy
  • Sůl
  • Čerstvě namletý pepř
  • Mix salátů
  • Celozrnná bagetka (bezlepková)
  • Přepuštěné máslo

Postup

1

Lososa a šalotku si posekáme nadrobno a smícháme v misce. Avokádo rozmačkáme vidličkou a přidáme ke směsi.

2

Do misky přidáme dijonskou hořčici, posekané kapary a zakápneme citronovou šťávou. Nakonec vše osolíme a opepříme dle vlastní chuti.

3

Tuto směs servírujeme na fingerfood lžičky, na které dáme nejdříve trochu salátku a poté lžičku lososa.

4

Vše podáváme s bagetkou opečenou na přepuštěném másle. Pokud chceme bezlepkovou variantu pokrmu, použijeme bezlepkovou bagetku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cizrna na paprice

Zapékané topinky s houbami, sýrem a tymiánem

Podplameník – slovenský slaný koláč se slaninou a cibulkou

Čokoládové cizrnové kuličky bez pečení

Cold brew coffee /studená káva

Dokonalý máslový krém na cupcaky i zdobení

Zdravé dýňové rizoto

Zapékaný pastiňák s česnekem a sýrem Gruyere

Jedlé kaštany pečené v troubě – jednoduchý návod

Melounovo-okurková limonáda

Asijský salát s tofu

„Uzená“ pražená cizrna