Salát little gem s hovězím masem a glazovanými žampiony

Křehké listy salátu s pikantními kuličkami černého pepře…a to za doprovodu lahodných žampionů spolu s masíčkem.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • Hovězí maso – vařený váleček ze zadního
  • Salát little gem

Zálivka / žampiony

  • 1 lžíce olivového oleje
  • Oříšek másla
  • 1 malá šalotka
  • 5 hlaviček drobných žampionů – použila jsem krémové (ty s hnědou hlavičkou)
  • 4cl červeného vína
  • ½ lžičky kuliček nakládaného zeleného pepře
  • Sůl
  • Tymián

Postup

1

Salát little gem rozřízneme podélně na polovinu, vykrojíme košťálky a rozprostřeme salát na talíř. Listy od sebe lehce rozhrneme.

2

V mističce promícháme lžíci olivového oleje se špetkou soli a tymiánem – pokud máme sušený, rozdrobíme špetku tymiánu mezi prsty na prášek a máme-li čerstvý, pokrájíme lístky z jedné snítky najemno. Promícháme a odložíme.

3

Z válečku vařeného masa odkrojíme pár jemných plátků masa, které poskládáme mezi lístky salátu.

4

Šalotku nakrájíme na jemné plátky. Na malé pánvičce rozehřejeme oříšek másla a šalotku zpěníme. Přidáme žampiony, prohodíme a cca po minutě zalijeme vínem. Promícháváme a restujeme, dokud se víno zcela nevypaří.

5

Salát zalijeme dresingem a poté dozdobíme žampiony se šalotkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mujaddara

Pletence s pekanovými ořechy a javorovým sirupem

Jablečný štrůdl

Trojitě čokoládový dort s jemným krémem a sirupem

Marocké mleté maso s kuskusem

Křehký hruškový koláč s mandlemi

Sekaná s pivní marinádou

Filírované kachní prso s portským na podzimní zelenině

Zapečená cuketa s rajčaty a černými olivami

Moučník s ovesnými vločkami

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Nepečené kakaovo – ořechové sušenky s kokosovým krémem

Věnečky s vanilkovým krémem a šlehačkou