Květákové pickles

Tento recept mi přišel pod ruku už loni. A nutno říci, že takto zpracovaná zelenina všem zachutnala. Jde vlastně o syrovou zeleninu, jen naloženou ve sladkokyselém nálevu, u které není nutné čekat delší čas, než se "proleží". Není nutné ji zavařovat, v ledničce vydrží několik týdnů.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme:

  • květák
  • ocet
  • cukr
  • hořčičné semínko
  • kari či kurkumu
  • černý či barevný celý pepř
  • sušený fenykl

Postup

1

Květák naloupeme na malé růžičky. Vhodíme je do sklenice, v níž budeme pickles uschovávat. Přidáme k němu několik kuliček pepře a sušeného fenyklu.

2

V rendlíku svaříme 1 díl octu se 2 díly cukru (množství přizpůsobte množství květáku), hořčičným semínkem a troškou kari či kurkumy. Vaříme tak dlouho, až se cukr rozpustí.

3

Nálevem přelijeme květákové růžičky. Necháme zchladnout, uzavřeme a skladujeme v ledničce. Výborně se hodí třeba ke grilovaným masům, jejichž sezóna právě začíná. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Brokolicové risotto

Mátové dortíčky

Bramborový salát s ředkvičkami, kukuřicí a zakysanou smetanou

Video: Vláčný kynutý chlebíček plněný Nutellou

Tuňák a losos na batátovém pyré s wasabi majonézou

Rychlé těstoviny s rajčaty, mletým masem a sýrem

Kokosové koule

Extra čokoládové muffiny ze šlehačkového těsta + Videorecept

Extra vláčný čokoládový moučník s banány

Výborné brambory pečené v troubě

Pappardelle s černým lanýžem

Bramborové klínky pečené s čedarem a slaninou + avokádový dip