fbpx

Domácí křupavé hranolky kompletně bez tuku

Ideální letní příloha komplet bez oleje a tuku s příjemně pikantní opečenou kůrčičkou. Pokud hledáte zdravější variantu například ke grilovanému masu nebo hamburgeru, tento recept můžeme doporučit. 🙂

Recept na domácí hranolky bez tuku

Ingredience

  • 5 až 7 středních brambor
  • 2 ks bílků
  • lžička sladké papriky
  • mletý pepř (či jiné koření)

Postup

Krok 1

Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na zhruba 1 cm tlusté hranolky.

J7_7dARSvek

Krok 2

Vyšlehejte bílky do jemné pěny, přidejte pepř a papriku (či jiné koření).

8mAtZJr_Rgo

Krok 3

Hranolky dejte do větší mísy a polijte bílkovou směsí. Pořádně promíchejte, aby každá hranolka byla obalená.

FDeKtxcVG3k

Krok 4

Předehřejte trobu na  210 °C, rozprostřete hranolky na plech vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 12 minut, poté odstraňte papír a dopečte do zlatova.

j0mz6KlF4M0

Krok 5

Podávejte jako přílohu nebo i samostatně.


6cD70YCmD6Q

Mohlo by vás zajímat:
domácí hranolky pečení rychlé recepty snadné recepty

Zdroj: vk.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře