Domácí křupavé hranolky kompletně bez tuku
Ideální letní příloha komplet bez oleje a tuku s příjemně pikantní opečenou kůrčičkou. Pokud hledáte zdravější variantu například ke grilovanému masu nebo hamburgeru, tento recept můžeme doporučit. 🙂

Ingredience
- 5 až 7 středních brambor
- 2 ks bílků
- lžička sladké papriky
- mletý pepř (či jiné koření)
Postup
Krok 1
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na zhruba 1 cm tlusté hranolky.
Krok 2
Vyšlehejte bílky do jemné pěny, přidejte pepř a papriku (či jiné koření).
Krok 3
Hranolky dejte do větší mísy a polijte bílkovou směsí. Pořádně promíchejte, aby každá hranolka byla obalená.
Krok 4
Předehřejte trobu na 210 °C, rozprostřete hranolky na plech vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 12 minut, poté odstraňte papír a dopečte do zlatova.
Krok 5
Podávejte jako přílohu nebo i samostatně.
Mohlo by vás zajímat:
domácí hranolky pečení rychlé recepty snadné recepty
Zdroj: vk.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře