Domácí křupavé hranolky kompletně bez tuku

Ideální letní příloha komplet bez oleje a tuku s příjemně pikantní opečenou kůrčičkou. Pokud hledáte zdravější variantu například ke grilovanému masu nebo hamburgeru, tento recept můžeme doporučit. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na zhruba 1 cm tlusté hranolky.

Krok 2

Vyšlehejte bílky do jemné pěny, přidejte pepř a papriku (či jiné koření).

Krok 3

Hranolky dejte do větší mísy a polijte bílkovou směsí. Pořádně promíchejte, aby každá hranolka byla obalená.

Krok 4

Předehřejte trobu na  210 °C, rozprostřete hranolky na plech vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 12 minut, poté odstraňte papír a dopečte do zlatova.

Krok 5

Podávejte jako přílohu nebo i samostatně.

Ingredience

  • 5 až 7 středních brambor
  • 2 ks bílků
  • lžička sladké papriky
  • mletý pepř (či jiné koření)
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}