Grilovaný lilek s kozím sýrem a česnekem

Spojení čerstvě ugrilovaného lilku a kozího sýru, to je kombinace, které prostě nikdo neodolá.

Grilovaný lilek s kozím sýrem a česnekem

Ingredience na 2 porce

  • 1 větší lilek
  • 100 g kozího sýru
  • 1 lžíci odtučněného tvarohu
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvá bazalka
  • 1 lžička olivového oleje
  • sůl dle chuti

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Na pánvi necháme rozehřát lžičku olivového oleje.

2

Mezitím si lilek podélně nakrájíme na tenké plátky. Plátky lilku klademe vedle sebe na pánev a necháme je grilovat z každé strany cca 2–3 minuty (záleží, jak hrubé plátky jste si nakrájeli).

3

V misce smícháme kozí sýr, lžíci tvarohu, prolisovaný česnek a sůl. Připravenou náplní namažeme každý plátek zvlášť a zabalíme.

4

Na talíři ozdobíme čerstvou bazalkou a můžeme podávat. Nejlépe chutná s opečenou tmavou bagetkou nebo celozrnným chlebem.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře