fbpx

Vegetariánské trojúhelníčky samosa

Samosa je plněná taštička trojúhelníkového tvaru, plněná buď masovou nebo zeleninovou směsí (v tomto případě), smažená v rostlinném oleji. Jedná se o velmi populární pouliční snack, ale i starter podávaný v indických restauracích například se zeleninovým salátem či jogurtovou omáčkou rajta.

Vegetariánské trojúhelníčky samosa

Ingredience na 8 porcí

  • 200 ml oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 175 g mrkví nakrájených na kostičky
  • 225 g brambor nakrájených na kostičky
  • 1 červená paprika nakrájená na kostičky
  • 100 g hrášku
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžíce kari pasty
  • 3 lžíce mangového čatní
  • 2 lžíce nasekaného koriandru
  • 16 listů filo těsta

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

V hlubší pánvi zahřejte 2 lžíce oleje a osmahněte na něm cibulku a česnek po dobu cca 1 minuty. Přidejte mrkve, brambory a papriku. Restujte 5 minut. Přidejte kari pastu a kmín. Restujte 2 minuty, poté přidejte 2 lžíce vody a nechte 5 minut pobublávat za nízké teploty. Přidejte koriandr, mangové čatní a hrášek, sundejte z plotny.

2

Rozkrojte filo těsto podélně na dva díly a pomažte je lehce olejem. Na každý kus těsta dejte do rohu trochu zeleninové směsi a uzavřete do trojúhelníku.

3

Osmažte vždy několik trojúhelníčků najednou ve zbytku oleje, a po vyndání je dobře okapejte.

4

Podávejte se salátem a libovolnou omáčkou.

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře