Vegetariánské trojúhelníčky samosa

Samosa je plněná taštička trojúhelníkového tvaru, plněná buď masovou nebo zeleninovou směsí (v tomto případě), smažená v rostlinném oleji. Jedná se o velmi populární pouliční snack, ale i starter podávaný v indických restauracích například se zeleninovým salátem či jogurtovou omáčkou rajta.

1001 Voyages Gourmands

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 ml oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 175 g mrkví nakrájených na kostičky
  • 225 g brambor nakrájených na kostičky
  • 1 červená paprika nakrájená na kostičky
  • 100 g hrášku
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžíce kari pasty
  • 3 lžíce mangového čatní
  • 2 lžíce nasekaného koriandru
  • 16 listů filo těsta

Postup

1

V hlubší pánvi zahřejte 2 lžíce oleje a osmahněte na něm cibulku a česnek po dobu cca 1 minuty. Přidejte mrkve, brambory a papriku. Restujte 5 minut. Přidejte kari pastu a kmín. Restujte 2 minuty, poté přidejte 2 lžíce vody a nechte 5 minut pobublávat za nízké teploty. Přidejte koriandr, mangové čatní a hrášek, sundejte z plotny.

2

Rozkrojte filo těsto podélně na dva díly a pomažte je lehce olejem. Na každý kus těsta dejte do rohu trochu zeleninové směsi a uzavřete do trojúhelníku.

3

Osmažte vždy několik trojúhelníčků najednou ve zbytku oleje, a po vyndání je dobře okapejte.

4

Podávejte se salátem a libovolnou omáčkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vařená hruška s ořechy

Nepečený banánový dort se smetanou a piškoty za půl hodiny

Domácí lučina

Vláčný čokoládový dort s pivem a krémem s příchutí Bailey’s

Plněné batáty ala mexiko

Zeleninové sabdží

Domácí dýňové máslo bez tuku

Domácí jogurtová zmrzlina s višněmi

Sýrový dip s bylinkami a čabajkou k pečeným česnekovým bagetkám

Salát don pepe

Tvarohová vánočka (bez kynutí) pletená z 8 pramen

Video: Boston cream pie – dort s vanilkovým žloutkovým krémem a čokoládovou polevou