Ingredience
- 60 g krémového sýra (Philadelphie, Žervé)
- semínka z jednoho vanilkového lusku
- 1⁄2 hrnek smetany ke šlehání
- 1⁄4 lžičky soli
- 3 bílky
- 1⁄4 hrnku krupicového cukru
- 240 g bílé čokolády, nakrájené na malé kousky
Postup
- Krémový sýr a vanilková semínka smíchejte v míse a šlehejte do nadýchana. Přilijte smetanu a opět vyšlehejte.
- Do druhé mísy vložte bílky se solí a šlehejte za stálého přidávání cukru.
- Nad parou rozpusťte bílou čokoládu a poté nechte 5 minut chladnout.
- Nalijte čokoládu do krémového sýra s vanilkou a smetanou. Jemně promíchejte a poté přidejte směs s bílky. Vše dobře promíchejte, ale jen tak, abyste směs měli stále nadýchanou.
- Přelijte pěnu do cukrářského sáčku a do každé sklenice, či misky dejte trochu pěny. Vložte sklenice do lednice aspoň na dvě hodiny před servírováním.