Nadýchaná pěna z bílé čokolády s pravou vanilkou

Luxusní dezert, kterým překvapíte své hosty. Je velmi lehký na přípravu, takže jej zvládne i začátečník. Výhodou je také to, že je dezert bezlepkový.
  • Čas vaření: 30 minut + chlazení
  • Porce: 4 – 6

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 60 g krémového sýra (Philadelphie, Žervé)
  • semínka z jednoho vanilkového lusku
  • 12 hrnek smetany ke šlehání
  • 14 lžičky soli
  • 3 bílky
  • 14 hrnku krupicového cukru
  • 240 g bílé čokolády, nakrájené na malé kousky
Nadýchaná pěna z bílé čokolády s pravou vanilkou

Postup

  1. Krémový sýr a vanilková semínka smíchejte v míse a šlehejte do nadýchana. Přilijte smetanu a opět vyšlehejte.
  2. Do druhé mísy vložte bílky se solí a šlehejte za stálého přidávání cukru.
  3. Nad parou rozpusťte bílou čokoládu a poté nechte 5 minut chladnout.
  4. Nalijte čokoládu do krémového sýra s vanilkou a smetanou. Jemně promíchejte a poté přidejte směs s bílky. Vše dobře promíchejte, ale jen tak, abyste směs měli stále nadýchanou.
  5. Přelijte pěnu do cukrářského sáčku a do každé sklenice, či misky dejte trochu pěny. Vložte sklenice do lednice aspoň na dvě hodiny před servírováním.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

„Brownies“ lívance

Květákový nákyp s balkánským sýrem

Dezert s překvapením – Šálek kávy, který můžete sníst úplně celý

Tvarohový cheesecake do mističky

Zdravý čokoládový dort s banánovo-kokosovým krémem

Zapečené těstoviny s brokolicí a tofu

Marinované tofu se zelím a lokši

Bezé roláda se šlehačkou

Lehce pikantní pečený květák s bylinkovým dresingem

Ovesná kaše s ovocem bez rafinovaného cukru hotová přes noc

Domácí housky z kynutého těsta

Video: Americká ‚Deep dish‘ pizza