Brownies z černých fazolí, datlí a kávy + výživové hodnoty

Zdravá varianta klasického dezertu. Tyto brownies jsou bez másla i přidaného cukru, na jejich chuti to však nepoznáte. Recept si raději uložte – zaručujeme vám, že je totiž nebudete péct jen jednou. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte 20 x 20 cm formu pečícím papírem a vymažte olejem.

Krok 2

Všechny ingredience, kromě čokoládových kousků, dejte do mixéru a mixujte dohladka. Přidejte 1/2 hrnku čokoládových kousků a lehce vmíchejte do těsta. Nalijte do formy, zarovnejte a 1/4 hrnku kousků nasypte na vrch.

Brownies z černých fazolí, datlí a kávy + výživové hodnoty

Krok 3

Pečte 30 minut. Vyndejte z trouby na nechte 5 minut vychladnout. Poté přendejte na rošt a nechte vychladnout úplně. Nakrájejte na 16 čtverců a můžete podávat.

Brownies z černých fazolí, datlí a kávy + výživové hodnoty
Brownies z černých fazolí, datlí a kávy + výživové hodnoty

Kalorická hodnota

1 ks
Kalorie: 111.5
Celkový tuk: 4.4 g
Cholesterol: 23.3 mg
Sodík: 87.0 mg
Celkové karbohydráty: 18.5 g
Vláknina: 3.1 g
Cukr: 11 g
Protein: 2.8 g

Zdroj: ifoodreal.com

Ingredience

  • 400 g/1 plechovka černých fazolí, slité
  • 2 velká vejce
  • 1/2 hrnku jablečného sósu
  • 15 menších datlí, vypeckovaných
  • 2 lžíce čerstvě uvařené kávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnku neslazeného kakaa
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 hrnku + 1/2 hrnku čokoládových kousků
  • olej na vymazání

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Mini větrníčky s čokoládovým krémem a čokoládovou polevou

Vláčné kakaové řezy s jemnou tvarohovou náplní a vůní citrónu

Zeleninový koláč s kuřecím masem

Video: Slavný rudý dort red velvet s vanilkovým krémem

Fitness koláč

Fitness těstoviny s avokádovo – špenátovou omáčkou a česnekem

To pravé osvěžení – studená polévka gazpacho

Dušený hovězí krk s kroupami a žampióny

Čirokový koláč s mákem a povidly

Křupavé bramborové kuličky se slaninou a sýrem

Těstoviny s kuřecími kousky, parmazánem a petrželkou

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Jedlé králičí zadečky – velikonoční zdobení na cupcaky a dorty