Ořechové palmiers se skořicí

Neskutečně jednoduchá a velice chutná záležitost. Pojďte se se mnou vydat do Francie a upečte si jednoduché Palmiers.

Dvě v troubě N&M

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny: Listové těsto Třtinový cukr Ořechy – co kdo rád Skořice MásloNa obalení: Třtinový cukr Ořechy

Postup

1
Celý plát těsta jsem potřela rozpuštěným máslem. Dále jsem na těsto nasypala třtinový cukr. Použít můžete samozřejmě i klasický a množství si určíte sami.
2
Na těsto jsem nasypala ořechy. Také můžete zvolit, jaké máte rádi. Ať to jsou pistácie, lískáče nebo mandle. Já použila rozemletou směs vlašáků a pekanových ořechů. Ty jsem ještě pomocí válečku lehce zatlačila do těsta. Nakonec jsem vše zasypala skořicí. Opět je na vás, jaké množství použijete.
3
Těsto je potřeba zarolovat. Vždy rolujte ze dvou protilehlých stran - těch delších, aby se roládky setkaly uprostřed. Opět jsem těsto potřela máslem a roládky přehnula na sebe (viz. video). Celou roládu jsem přendala na plech a dala na 30 minut ztuhnout do lednice.
4
Troubu jsem si předehřála na 200°C a roládu rozkrájela na 1 cm silné pláty, které jsem rozložila na plech tak, aby byl mezi nimi rozestup. Takto jsem to udělala s jednou půlkou těsta.
5
Tu druhou jsem ze všech stran potřela rozpuštěným máslem. Smíchala jsem si třtinový cukr se směsí ořechů a celý váleček jim obalila. Zbylou roládu jsem opět nařezala a dala na plech.
6
Pokud není ještě trouba předehřátá, vložte plech opět do lednice. Poté do trouby a pečte asi 20 minut.
7
Upečené palmiers nechte vychladnout na mřížce.

Poznámka

Pokud byste si listové těsto rozvalovali sami, ať už kupované nebo domácí, je potřeba ho vyválet na tenký plát asi 3 mm a vykrojit ho do rozměrů 25×33 cm.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vánoční cukroví – křehké podkovy s čokoládovým zdobením

Fenyklový krém s tortilla chipsy

Řízky z rybího filé pečené v troubě bez smažení

Jemná mrkvová bábovka se smetanovým překvapením

Chřestová polévka

Marinovaný losos Teriyaki hotový za chvíli

Vepřová panenka s jarní náplní

Kuřecí stripsy

Zapékané brambory se čtyřmi druhy sýrů a mortadellou

Video: Pikantní kuřecí fajitas s těstovinami z jednoho hrnce

Mrkvovo – jablečný perník

Domácí rebarborovo-jahodová marmeláda jako od babičky