Lehké grilované kuře s koriandrem

Slunce, pozitivní nálada, dobré jídlo, přátelé – tohle vše vás čeká celé léto. Proč ho nezkusit okořenit něčím méně známým, jako je koriandr? Ve spojení s limetkou si jej zamilujete a hosté vás budou prosit o recept!

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • šťáva ze 4 limet
  • 1/2 hrnku nasekaného koriandru
  • 2 lžíce česnekové soli
  • 2 lžíce mletého černého pepře (nebo dle chuti)
  • celé kuře (naporcované na 6 kusů)

Postup

1

Ve velké míse smíchejte šťávu z limet, koriandr, sůl a pepř. Do směsi vložte kusy kuřete a promíchejte, aby byly rovnoměrně pokryté marinádou. Zakryté fólií nechte minimálně 30 minut, ideálně přes noc, marinovat v lednici.

2

Předehřejte venkovní gril na střední teplotu a mírně potřete mřížku grilu olejem.

3

Vyjměte kuře z marinády a přebytečnou marinádu vylejte.

4

Za stálého otáčení grilujte kusy kuřete, dokud nebudou hotové (cca 30 minut). Pokud chcete mít jistotu, že kuře připravujete správně, pak teplota u kosti by měla dosahovat 74°C.

5

Kuře lze připravit také v troubě při teplotě 175°C po dobu zhruba 30 minut.

6

Podávejte s čerstvým pečivem nebo grilovanou zeleninou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hruškový ocet

Těsto na pizzu jen ze 2 ingrediencí

Bohaté medové řezy se dvěmi krémy a bílkovou polevou

Čokoládová pěna s višněmi

Provensálské ratatouille

Čokoládové cupcakes plněné slaným karamelem

Zdravější domáci piškoty

Dort k 1. narozeninám – bez cukru

Tvarohové chuťovky

Extra čokoládový dort s kávou a podmáslím

Křupavá máslová kolečka s karamelem a čokoládovou polevou

Video: Voňavé hot cross buns – anglické bochánky s křížem vylepšené o kousky čokolády