
na těsto:
na náplň:
Třešně omyjte, vypeckujte a rozpulte a smíchejte s karobem či kakaem. Případně přidejte cukr, pokud máte radši sladší.
Na těsto smíchejte máslo, cukr, špetku soli a mouku do drobenky. Poté přidejte vejce, vodu a vypracujte hladké těsto, které dejte minimálně na hodinku odpočinout do lednice, bude se vám s ním pak lépe pracovat. Odpočaté těsto vyndejte z lednice a vyhřejte troubu na 190 st. Z těsta vyválejte kulatý plát tlustý asi 0,5 cm a přeneste ho na pečící papír na plech nebo jako já do koláčové formy. Na plát těsta naneste připravené třešně a nechte tak 3 – 5 cm od okrajů volno na přehnutí těsta. Okraje přehněte dovnitř na třešňovou náplň a pomažte rozšlehaným vajíčkem a posypte třtinovým cukrem.
Dejte péct zhruba na 45 min, dokud okraje nezezlátnou. Po upečení nechte vychladnout a před podáváním můžete posypat moučkovým cukrem.