Den dopředu dáme plechovku kokosového mléka do lednice, po otevření by nahoře měla být tuhá vrstva kokosového krému a dole voda. Použijeme pouze ten krém. Pokud se vrstvy neoddělí, znamená to, že mléko nebylo tolik kvalitní (mělo nižší obsah kokosového tuku). I tak můžeme mléko použít, jen ho nebudeme dávat do zmrzliny celé.
Dužinu avokáda a kokosový krém ušleháme do hladkého krému. Citronovou šťávu přidáme kvůli oxidaci avokáda. Dosladíme dle chuti agáve sirupem nebo jiným sladidlem. Vznikne nám krásně krémový "puding". Můžeme ho sníst jen tak, je výborný.
Nebo přemístěte krém do nějaké nádoby, překryjte potravinářskou fólií a dejte na pár hodin do mrazáku. Výsledkem je skvělá zmrzlina, po které se děti utlučou.