Avokádová zmrzlina / puding

Tento recept je hned dva v jednom. Pouze ze čtyř ingrediencí vykouzlíte skvělý krémový puding, jeho zmražením získáte výtečnou a zdravou avokádovou zmrzlinu.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 avokáda
  • plechovka kokosového mléka
  • šťáva z poloviny citronu (stačí i méně)
  • 5 lžič tekutého sladidla (použila jsem agáve sirup)

Postup

1

Den dopředu dáme plechovku kokosového mléka do lednice, po otevření by nahoře měla být tuhá vrstva kokosového krému a dole voda. Použijeme pouze ten krém. Pokud se vrstvy neoddělí, znamená to, že mléko nebylo tolik kvalitní (mělo nižší obsah kokosového tuku). I tak můžeme mléko použít, jen ho nebudeme dávat do zmrzliny celé.

2

Dužinu avokáda a kokosový krém ušleháme do hladkého krému. Citronovou šťávu přidáme kvůli oxidaci avokáda. Dosladíme dle chuti agáve sirupem nebo jiným sladidlem. Vznikne nám krásně krémový "puding". Můžeme ho sníst jen tak, je výborný.

3

Nebo přemístěte krém do nějaké nádoby, překryjte potravinářskou fólií a dejte na pár hodin do mrazáku. Výsledkem je skvělá zmrzlina, po které se děti utlučou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Polévka z máslové dýně se zázvorem

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Smažené dýňové placičky s vůní šalvěje

Hříšně čokoládový dortík z avokáda

Hovězí na rajčatech a oregánu

Jablková štrúdľa

Pečená rajčata s bylinkami a česnekem

Pastýřský koláč (shepherd´s pie)

Masové kuličky s rajskou omáčkou

Vánoční cukroví – kokosky s lískovými ořechy a hořkou čokoládou bez mouky

Čokoládový dort s višněmi

Domácí pomerančové müsli s čokoládou a mandlemi

Avgolemono – řecká citrónová polévka