Světlý piškotový korpus
Čokoládový dort bez mouky (můžete rovnou udělat dvojitou dávku)
Krém do piškotového korpusu
Světlý piškotový korpus
Troubu předehřejeme na 150C. Mezi tím si dáme do velké mísy bílky a zvlášt do skleničky žloutky. Do bílku přidáme špetku soli a šleháme do tuhého sněhu .Poté postupně přisypáváme cukr a šleháme dokud se netvoří pevné špičky. Do sněhové hmoty postupně zašleháváme žloutky a olej. Mouku a čokoládové flíčky opatrně vmícháme vařečkou. Hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 150C cca 1 hodinu.
Čokoládový dort bez mouky
Máslo s cukrem a čokoládou rozpusťte na mírném plameni. Mezitím si vyšlehejte vejce (žloutky zvlášť a bílky zvlášť). Do čokoládové hmoty vmícháme opatrně žloutky a poté i bílky . Do vymazané a vysypané formy vlijeme 3/4 těsta a pečeme na 180 C 25 minut. Po vyjmutí nalijeme na ještě horký korpus zbylou 1/4 syrového těsta a necháme 24 hodin odležet v lednici .
Krém do piškotového korpusu
Mascarpone vyšleháme s cukrem i žloutky a necháme cca 15 minut odležet v lednici. Takto připravený jednoduchý krém je hotový a připravený na promazáváni.
Ted už nás čeká jen dort sestavit, spodní piškotový korpus si prořízneme a promazáváme krémem z mascarpone, každou vrstvu pak prokládáváme čerstvým ovocem( já použila broskve). Na horní piškotový korpus posadíme čokoládový a ozdobíme. Zdobení je asi moje nejoblíbenější část přípravy, je to čas kdy můžu popustit uzdu fantazie a vyřádit se tak si to pořádně užijte i vy. Ke zdobení jsem použila, broskve,pytahaiu, physalis,fíky,borůvky,maliny apod