Cannelloni s ragú

Dělají se na spoustu způsobů, asi nejznámějším je recept s ricottou a špenátem nebo také s ragú. Neméně známé jsou i s tzv. „ragú bianco„, kde hraje hlavní roli salsiccia, prosicutto cotto, mozzarella a krom jiného i spousta bešamelu. Danou směsí se těstoviny pak jednoduše naplní a následně se zapečou v troubě. Říká se, že byly vynalezeny italským kuchařem z Neapole Nicola Federico, který následně těstoviny rozšířil po celé Itálii. V Itálii se podávají spíše při zvláštních příležitostech nebo k nedělnímu obědu. Jejich příprava je o něco pracnější než u jiných podobných jídel na bázi těstovin. Ve skutečnosti se svým způsobem dost podobají lasagním, především co se chuti týče (samozřejmě pokud je připravujete s boloňským ragú). Někdo je dokonce připravuje tak, že jednoduše připraví těstoviny lasagne, do nich pak vloží omáčku a zarolují se ze čtvercové formy je do trubkovitého tvaru.

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • těstoviny cannelloni (čerstvé nebo sušené), 16ks
  • mleté maso (napůl hovězí, napůl vepřové), 500g
  • řapíkatý celer, 1 noha
  • mrkev, 1 malá
  • cibule, 1 malá nebo půlka
  • žampióny, 1 hrst
  • nastrouhaný sýr (např. gran moravia, grana padano), 100g
  • pasírovaná rajčata, cca 500ml
  • sůl
  • pepř
  • máslo, malá kostka (tak 4cm)
  • olivový olej, 3 lžíce
  • červené víno italské, 1 sklenice
  • bešamel, z 500ml mléka (ev. stačí i méně, dle chuti)

Postup

1

Připravte si ragú. Osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, celer a mrkev a osmahněte do měkka na másle a olivovém oleji. Přidejte houby (očištěné a nakrájené na menší kousky) a maso. Osolte a opepřete směs. Jakmile je maso hotové, zalijte ho vínem a nechte odpařit.
Přidejte rajčata a nechte pomalu probublávat minimálně 1 hodinu. Ideálně 2-4 hodiny. Omáčku dochuťte solí a pepřem. Ke konci přidejte pár lžic bešamelu dle chuti. Jakmile je omáčka hotová, dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Uvařte cannelloni, u těch sušených stačí tak 3- 5 minut (informace dole viz TIP). Sceďte je a dejte osušit na utěrku

2

Do pekáčku přidejte na dno omáčku. Do každé trubky vložte (například pomocí lžíce) omáčku. Naskládejte je vedle sebe do pekáče. Zalijte je pár lžícemi bešamelu a posypejte nastrouhaným sýrem. Dejte zapéct na 180°C na cca 30 min. Dokud vršek těstovin nezezlátne a nevytvoří se křupavá kůrka.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduchý zeleninový krém

Krémové špagety s cuketou a žampiony z jednoho hrnce

Vejce plněná žloutkovo-paštikovou náplní se sušenými rajčaty

Proteinové fitness tyčinky s extra porcí čokolády na povrchu

Mac no cheese – veganské bezlepkové “makarony se sýrem“

Cheesecakové řezy s křehkým korpusem a jablky

Zapékaný pastiňák s česnekem a sýrem Gruyere

Fazolové “brownies“

Mléčný koláč – tradiční jihoafrický dezert

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Krémový dezert lepší než sex

Tátův bezchybný vepřový guláš

Rychlý a výživný fazolový salát s tuňákem a červenou cibulí