
Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kousky, dobře osolíme, přidáme koření (nové koření, jalovec, bobkový list) a uložíme na dno hlubšího pekáčku.
Králíka rozporcujeme, osolíme a posypeme strouhanou kůrou z citronu. Poté uložíme na zeleninu a necháme odpočívat alespoň 12h. (Naposledy nebyl čas a králík odpočíval celých 48 h - rozhodně to nebylo na škodu.)
Pečeme přiklopené, podlité 2 dcl vody, minimálně 2h na 220 stupňů. Když je vše měkké, vyjmeme maso a dáme ho na víku od pekáče zpět do trouby, aby "chytlo barvu". Mezitím připravíme omáčku.
Ze zeleniny vyjmeme veškeré koření. Pečlivě rozmixujeme a přilijeme šťávu z citronu. Povidla rozmixujeme se 2 dcl vody a přidáme k zeleninovému základu. Dle chuti dosladíme, dosolíme, případně dokyselíme. (Kdo si vyrábí/používá povidla bez cukru, bude muset dosladit nějakou alternativou.)
Maso vrátíme zpět do omáčky a necháme už jen 5 min. společně prohřát.