Domácí veganská nutella v 5 krocích
Skvělý recept na domácí – tentokrát ovšem veganskou nutellu! Jestli chcete žít zdravěji a bez živočišných produktů v jídle, toto je ideální volba. Navíc chutná mnohem lépe a rozhodně oříškověji, než klasická Nutella. Využijte ji třeba při přípravě krémů do cukroví.

Ingredience
- 2 hrnky lískových oříšků
- 3 lžíce kokosového oleje
- 6 lžic holandského kakaa
- 2/3 hrnku agávového/golden sirupu
- 1/4 hrnku rýžového mléka
- 1/8 lžičky soli
Postup
Krok 1
Předehřejte troubu na 180 °C. Nasypejte oříšky na pečící plech a nechte péct přibližně 12 minut. Poté je vložte do utěrky, zabalte a lehce poválejte, abyste je zbavili slupek.
Krok 2
Nasypte oříšky do mixéru/food procesoru a mixujte, dokud nevznikne jemná oříšková pasta.
Krok 3
Poté přidejte ostatní ingredience a mixujte dohladka.
Krok 4
Hotovo. Pokud se vám Nutella bude zdát příliš hustá, můžete přidat více mléka.
Krok 5
Přemístěte do sklenice a dobře uzavřete. Skladujte v lednici.
Mohlo by vás zajímat:
cukroví domácí originální recepty rychlé recepty sladké sladké recepty snadné recepty vánoce veganské zdraví
Zdroj: eatlocalgrown.com
Hodnocení a komentáře
krmitko012 23. 12. 2017
Nevěděla jsem, že se daji orechy pripalit :). Chtělo by to nejake upozorneni… mela jsem to na 12 min… a ted jsem bez darku a 200,-
Odpovědět