fbpx

Domácí veganská nutella v 5 krocích

Skvělý recept na domácí – tentokrát ovšem veganskou nutellu! Jestli chcete žít zdravěji a bez živočišných produktů v jídle, toto je ideální volba. Navíc chutná mnohem lépe a rozhodně oříškověji, než klasická Nutella. Využijte ji třeba při přípravě krémů do cukroví.

Recept na veganskou nutellu

Ingredience

  • 2 hrnky lískových oříšků
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 6 lžic holandského kakaa
  • 2/3 hrnku agávového/golden sirupu
  • 1/4 hrnku rýžového mléka
  • 1/8 lžičky soli

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 180 °C. Nasypejte oříšky na pečící plech a nechte péct přibližně 12 minut. Poté je vložte do utěrky, zabalte a lehce poválejte, abyste je zbavili slupek.

20131216-134854

Krok 2

Nasypte oříšky do mixéru/food procesoru a mixujte, dokud nevznikne jemná oříšková pasta.

20131216-140453 20131216-141310

Krok 3

Poté přidejte ostatní ingredience a mixujte dohladka.

20131216-141938

Krok 4

Hotovo. Pokud se vám Nutella bude zdát příliš hustá, můžete přidat více mléka.

20131216-142254

Krok 5

Přemístěte do sklenice a dobře uzavřete. Skladujte v lednici.


20131217-100051

Mohlo by vás zajímat:
cukroví domácí originální recepty rychlé recepty sladké sladké recepty snadné recepty vánoce veganské zdraví

Zdroj: eatlocalgrown.com

Hodnocení a komentáře

krmitko012

krmitko012 23. 12. 2017

Nevěděla jsem, že se daji orechy pripalit :). Chtělo by to nejake upozorneni… mela jsem to na 12 min… a ted jsem bez darku a 200,-

Odpovědět

pro přidání komentáře