Domácí veganská nutella v 5 krocích

Skvělý recept na domácí – tentokrát ovšem veganskou nutellu! Jestli chcete žít zdravěji a bez živočišných produktů v jídle, toto je ideální volba. Navíc chutná mnohem lépe a rozhodně oříškověji, než klasická Nutella. Využijte ji třeba při přípravě krémů do cukroví.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 180 °C. Nasypejte oříšky na pečící plech a nechte péct přibližně 12 minut. Poté je vložte do utěrky, zabalte a lehce poválejte, abyste je zbavili slupek.

Krok 2

Nasypte oříšky do mixéru/food procesoru a mixujte, dokud nevznikne jemná oříšková pasta.

Krok 3

Poté přidejte ostatní ingredience a mixujte dohladka.

Krok 4

Hotovo. Pokud se vám Nutella bude zdát příliš hustá, můžete přidat více mléka.

Krok 5

Přemístěte do sklenice a dobře uzavřete. Skladujte v lednici.

Ingredience

  • 2 hrnky lískových oříšků
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 6 lžic holandského kakaa
  • 2/3 hrnku agávového/golden sirupu
  • 1/4 hrnku rýžového mléka
  • 1/8 lžičky soli
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečené kakaovo-oříškové kuličky bez rafinovaného cukru

Jahody s řeckým jogurtem

Arašídové sušenky ze tří ingrediencí

Zdravý čokomugcake s kokosovou čokoládou

Pomazánkový dvojboj

Velikonoční mazanec

Zdravá dýňovo-mrkvová bábovka s ořechy, co nestihne vychladnout

Pečené makové růže z kynutého těsta

Jednoduché bramborové curry s kuřecím masem

Tvarohové chuťovky

Kuře na rajčatech, olivách a bylinkách

Špenátové palačinky s pomazánkou ze sušených rajčat