Krusta:
Tvarohová náplň:
Želé:
Na ozdobu:
Oboje sušenky rozmačkejte na malé kousky, přidejte nahrubo posekané pekany a zalejte troškou mléka (může být i rostlinné). Tuto hmotu natlačte do zapékacích mističek a dejte do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 10 minut.
Mezitím si smíchejte tvaroh, vejce, med a škrob. V mixéru rozmixujte kokos na jemnou moučku a přimíchejte k tvarohové hmotě. Dobře prošlehejte.
Nalejte na sušenkovou krustu a dejte znovu do trouby péct na 155 stupňů asi 35 minut.
Po upečení vytáhněte z trouby nechte vychladnout.
Jakmile bude cheesecake vychladlý, připravte si želé. Do rendlíčku nasypte ostružiny, podlejte troškou vody a nechte zcela povolit. Přidejte sladidlo dle chuti a ostružiny rozmačkejte. Přisypte lžičku cukrárenského želé a dobře vše promíchejte. Přiveďte k varu a míchejte asi minutu. Pokud by byla směs příliš tuhá, přilijte vodu.
Nakonec lžící navrstvěte ovocné želé na upečený cheesecake a nechte v chladnu ztuhnout. (Jde to docela rychle.)
Před servírováním položte na želé lístek máty či meduňky.
Dobrou chuť!