
Troubu předehřejte na 180°C. Já jsem z tohoto množství pekla v koláčové formě, kterou jsem si vyložila pečícím papírem.
Nastrouhanou cuketu jemně posolte, pořádně vyždímejte, nechte ještě trochu okapat v sítku a smíchejte se zbylými ingrediencemi. Soli už pak moc nepřidávejte, aby cuketa nepustila zbytek šťávy.
Rozetřete na připravenou formu a pečte 30-45 minut (podle „vlhkosti“ cukety, tedy podle obsahu vody v cuketě a toho, jak moc se vám ji podařilo vyždímat, od 20. minuty občas zkontrolujte).
Pak pizzu vyjměte z trouby a ozdobte ingrediencemi, které tolerujete a máte rádi. Nezapomeňte trochu posolit na závěr, tedy pokud jste milovníci slaných jídel (potřela jsem česnekem s olejem, nastrouhala cca 80 g balkánského sýru a trošku nezrajícího sýru, nedosolovala jsem). Dejte péct na dalších 10 minut, teplotu zvedněte na 200°C. Pokud vaše trouba disponuje grilem, můžete na pár minutek zapéct pod grilem. Dobrou chuť.