Zapékaná kuřecí stehýnka na česneku a bylinkách

Recept na šťavnatá kuřecí stehýnka z jednoho hrnce. Kuřátko naložené přes noc v marinádě vytvoří ideální základ pro chutné a syté jídlo pro celou rodinu.
  • Čas přípravy: 1 hod
  • Porce: 5
  • Nutriční hodnoty: 667 kcal, tuk: 23, 4 g, cholesterol: 224 mg, karbohydráty: 24,2 g, bílkoviny: 75,9 g, sodík: 1408 mg, draslík: 727 mg

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Kuře a marináda

  • 5 kuřecích stehen, s kostí i kůží
  • kůra z jednoho citrónu, 4 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce oregána
  • 4 česnekové stroužky, nadrcené
  • 1 lžička soli

Rýže

  • 1½ lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule, nakrájená
  • 1 hrnek dlouhozrnné rýže
  • 1½ hrnku kuřecího vývaru
  • ¾ hrnku vody
  • 1 lžíce oregána
  • 1 lžička soli
  • černý mletý pepř na dochucení

Zdobení

  • jemně nasekaná petrželka
  • oregáno
  • citrónová kůra

Postup

1

Smíchejte ingredience z prvního sloupečku dohromady v uzavíratelném sáčku a nechte je ideálně přes noc uležet.

2

Předehřejte troubu na 180 °C.

3

Vyndejte kuřecí stehna ze sáčku a dejte bokem.

4

Na tlustostěnné, horkuvzdorné pánvi rozehřejte půlku množství olivového oleje, vložte stehýnka kůží dolů a propečte z obou stran dozlatova. Vyndejte z pánve.

5

Vyčištěte pánev od přebytečného oleje, rozehřejte zbytek olivového a přidejte cibuli, rýži, vývar, vodu, oregáno, sůl a pepř. Nakonec vmíchejte připravenou marinádu.

6

Přiveďte směs k varu, navrch dejte kuře, přiklopte poklicí a celé vložte do trouby.

7

Pečte přibližně 35 minut, poté sundejte poklici a pečte dalších 10 minut.

8

Vyndejte z trouby a nechte 10 minut odpočívat. Poté můžete ozdobit petrželkou či oregánem s citrónovou kůrou a podávat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketová pizza bez mouky

Bramborák s parmezánem plněný houbami a uzeným sýrem

Segedínský guláš s kváskovým knedlíkem

Krémová bramborová polévka s pažitkou a smetanou

Mexický těstovinový salát

Grilovaná kuřecí prsa s ananasem a paprikou

Podzimní pickles – kvašená zelenina

Zeleninová směs s dýní hokaido

Zdravé restované těstoviny s protlakem ala Mac and cheese

Čerstvé těstoviny s vepřovou panenkou

Cuketové celozrnné muffiny s blumou

Spaghetti al pomodoro