Zapékaná kuřecí stehýnka na česneku a bylinkách
Recept na šťavnatá kuřecí stehýnka z jednoho hrnce. Kuřátko naložené přes noc v marinádě vytvoří ideální základ pro chutné a syté jídlo pro celou rodinu.
- Čas přípravy: 1 hod
- Porce: 5
- Nutriční hodnoty: 667 kcal, tuk: 23, 4 g, cholesterol: 224 mg, karbohydráty: 24,2 g, bílkoviny: 75,9 g, sodík: 1408 mg, draslík: 727 mg

Ingredience
Kuře a marináda
- 5 kuřecích stehen, s kostí i kůží
- kůra z jednoho citrónu, 4 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce oregána
- 4 česnekové stroužky, nadrcené
- 1 lžička soli
Rýže
- 1½ lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule, nakrájená
- 1 hrnek dlouhozrnné rýže
- 1½ hrnku kuřecího vývaru
- ¾ hrnku vody
- 1 lžíce oregána
- 1 lžička soli
- černý mletý pepř na dochucení
Zdobení
- jemně nasekaná petrželka
- oregáno
- citrónová kůra
Postup
Smíchejte ingredience z prvního sloupečku dohromady v uzavíratelném sáčku a nechte je ideálně přes noc uležet.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Vyndejte kuřecí stehna ze sáčku a dejte bokem.
Na tlustostěnné, horkuvzdorné pánvi rozehřejte půlku množství olivového oleje, vložte stehýnka kůží dolů a propečte z obou stran dozlatova. Vyndejte z pánve.
Vyčištěte pánev od přebytečného oleje, rozehřejte zbytek olivového a přidejte cibuli, rýži, vývar, vodu, oregáno, sůl a pepř. Nakonec vmíchejte připravenou marinádu.
Přiveďte směs k varu, navrch dejte kuře, přiklopte poklicí a celé vložte do trouby.
Pečte přibližně 35 minut, poté sundejte poklici a pečte dalších 10 minut.
Vyndejte z trouby a nechte 10 minut odpočívat. Poté můžete ozdobit petrželkou či oregánem s citrónovou kůrou a podávat.
Mohlo by vás zajímat:
kuřecí rýže slané recepty snadné recepty Kuřecí
Zdroj: www.recipetineats.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře