Ratatouille

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 červená paprika
  • 1 menší cuketa
  • 1 menší lilek
  • 1 žlutá malá cibule, nadrobno posekaná
  • 2 velká rajčata, ideálně co nejčervenější
  • cca 10 cherry rajčátek
  • olivový olej
  • 1–2 stroužky česneku, prolisovaného
  • čerstvý tymián a rozmarýn, nasekané nadrobno
  • pepř
  • sůl

Postup

1

Nejprve si předehřejeme troubu na 190 °C.

2

Cuketu i lilek si nakrájíme na kolečka, posypeme solí a necháme 15 minut vypotit na kuchyňské utěrce. Poté zeleninu dobře ze všech stran otřeme.

3

Do mixeru dáme cherry rajčátka, česnek a cibuli, umixujeme dohladka. Směs opepříme, osolíme a smícháme s lžící olivového oleje. Tuto směs rozetřeme rovnoměrně na dno zapékací mísy.

4

Papriku zbavíme jadřince a nakrájíme na "kolečka", to samé uděláme s rajčaty a poté už jen zeleninu skládáme do zapékací mísy viz foto.

5

Všechnu zeleninu dobře posypeme bylinkami, opepříme, osolíme a zakapeme olivovým olejem. Dáme péct do trouby na cca 30–40 minut, dokud nebude měkká a okraje zeleniny lehce nazlátlé.

6

Ratatouille pustí trochu šťávu, což není na škodu, v originálním receptu je šťávy také více. Nyní necháme lehce vychladnout a podáváme ideálně s čerstvě upečeným venkovských chlebem. A jakmile ochutnáte, pochopíte, proč je tohle jídlo tak oblíbené. Jednotlivé chutě zeleniny se promísí s bylinkami a namočený chléb do šťávy z ratatouille je prostě božská dobrota... no, jen to zkuste :).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Smažené jarní závitky

Lentilkové cookies

Nepečené cukroví – „sněhové koule“ s rumem a ořechy

Kuře pečené v kari pastě

Božský čokoládový dort z červené řepy

Pampelišková zmrzlina

Hlivové krupoto s telacím stejčíkom

Pečený losos

ricottovy kolac

Malinovo – pomerančovo – pistáciový koláč s ricottou

“kuskus“ z květáku se zeleninou

Špagety s omáčkou z domácích rajčat a cukety

Pečený flank steak plněný špenátem, sušenými rajčaty a sýrem