Mandlo-rozinková srdíčka bez mouky a másla

Tato ořechová srdíčka strašně miluji. Jsou převážně z ořechů a rozinek, takže jsou i lehce zdravější.

Terezka Zemanová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g hrozinek
  • 350 g mandli
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 vejce

Dále

  • mixér
  • vykrajovátko srdíčko <3 hrubá mouka na podsypání

Postup

1

Hrozinky dáme do mixéru, pak přidáme mandle, vejce a cukr a mixujeme dokud se nám nevytvoří těsto.

2

Vypracujeme těsto, vložíme do lednice na 1 hodinu minimálně.

3

Vál si posypeme hrubou moukou rozválíme - těsto cca vysoké jako perníkové těsto a vykrajujeme a skládáme na plech.

4

Upečeme na 180 C asi do 14 minut. Po upečení necháme na plechu 5 minut, pak opatrně sloupneme a dáme na mřížku vychladnout a pokapeme čokoládovou polevou a můžeme lepit marmeládou- my nelepíme chutná nám i bez marmelády, to je už na vás.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kokosové kuličky v čokoládě ze 3 ingrediencí

Tvarohový koláč prošívaná deka

Pečená zelenina s chilli dipem

Dort s překvapením ve tvaru dýně

Originální sýrový předkrm s červeným vínem ve tvaru ananasu

Bezlepkový dýňový koláč s rozinkami

Lahodná a lehká příloha: Šťouchané brambory s květákem a mandlemi

Lokše plněné zelím a hlívou

Video: Flambovaná Aljaška aneb čokoládové brownie, lahodná domácí zmrzlina a sněhová pusinka v jednom

Narozeninový tiramisu dort pro děti

Božský čokoládový dort z červené řepy

Meruňková bublanina