
Krusta
Náplň
Karamel
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o velikosti 20×20 cm vyložte alobalem tak, aby okraje přesahovaly okraje formy.
Ve food procesoru nebo mixéru rozdrťte sušenky na jemno. Přilijte rozpuštěné máslo a promíchejte. Směs natlačte na dno formy a pečte přibližně 8 minut.
Poté vyndejte z trouby, posypte čokoládovými kousky a vložte na dvě minuty do trouby. Vyndejte a pomocí stěrky dobře rozetřete rozpuštěnou čokoládu. Nechte vychladnout a teplotu trouby snižte na 150 °C.
Do mísy vložte krémový sýr s dýňovým pyré a rozšlehejte do jemna. Přidejte cukr, vejce, žloutek, vanilku, mouku, sůl a koření a promíchejte tak, aby se vše spojilo.
Nalijte do připravené formy a pečte přibližně 45 minut. Poté dejte cheesecake na rošt a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté vložte do lednice alespoň na 2 hodiny.
Po dvou hodinách cheesecake vyndejte a nakrájejte na 16 kousků.
Každý čtverec posypte trochou krupicového cukru a pomocí cukrářského hořáku zkaramelizujte povrch. Pokud nemáte hořák, můžete též použít troubu vyhřátou na nastavení vrchního grilu.
Nechte přibližně 20 minut odpočívat a můžete podávat.