Toskánská polévka jako z restaurace

Tato polévka je takřka esencí Itálie. Pokud ji budete podávat v teplý letní večer, navodí vám atmosféru Toskánského venkova. Hlavní ingrediencí této krémové polévky jsou (italské) klobásy a kapusta. Pokud se vám bude chtít, můžete na vrch přidat i trochu extra křupavosti a chutí v podobě osmahnuté slaniny.

Toskánská polévka jako z restaurace

Ingredience na 6 porcí

  • 500 g italské klobásy bez střívek
  • 3 brambory nakrájené na tlusté hranolky a poté překrojené vejpůl
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 velká bílá cibule nakrájená na kostičky
  • 3 hrnky kuřecího vývaru
  • 2 hrnky nasekané kapusty
  • 1 a 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 1 hrnek vody
  • sůl a pepř na chucení
  • slanina (nemusí být)

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Klobásu dáme do velké pánve a pečeme na střední až vysokou teplotu, dokud není klobása z obou stran opečená. Cca 5 minut. Dáme stranou.

2

Tuk z pánve slijeme až na cca 1 polévkovou lžíci, na níž osmahneme cibuli po dobu cca 5 minut, dokud nezměkne a nezesklovatí. Ochutíme solí a pepřem.

3

Cibuli přendáme do většího hrnce. Přidáme česnek cca 1 až 2 minuty restujeme spolu s cibulí. Česnek se nesmí spálit, pouze je třeba aby se rozvoněl.

4

Přilijeme kuřecí vývar spolu s vodou a přivedeme k varu. Přidáme brambory a vaříme po dobu 15 minut, nebo dokud brambory nezměknou.

5

Do hrnce přidáme klobásy a přimícháme i kapustu. Vaříme, dokud se kapusta nerozpadne a klobása neprohřeje- Cca 3 minuty.

6

Pomalu přimícháme smetanu a ochutnáme. Případně dochutíme solí a pepřem.

7

Polévku nalijeme do talířů či misek a ihned podáváme.

8

Volitelné: Osmahněte slaninu, nakrájejte na drobné kousky a posypte jím polévku pro dozdobení.

Mohlo by vás zajímat: Polévky, Recept bez kategorie

Zdroj: 12tomatoes.com

Hodnocení a komentáře

Cucinare con amore

Cucinare con amore

Miluji to!

Odpovědět

kucharalbert@foodclub.cz

kucharalbert@foodclub.cz

Miluji to!

Odpovědět

Snadné a rychlé

Snadné a rychlé

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře