Klobásu dáme do velké pánve a pečeme na střední až vysokou teplotu, dokud není klobása z obou stran opečená. Cca 5 minut. Dáme stranou.
Tuk z pánve slijeme až na cca 1 polévkovou lžíci, na níž osmahneme cibuli po dobu cca 5 minut, dokud nezměkne a nezesklovatí. Ochutíme solí a pepřem.
Cibuli přendáme do většího hrnce. Přidáme česnek cca 1 až 2 minuty restujeme spolu s cibulí. Česnek se nesmí spálit, pouze je třeba aby se rozvoněl.
Přilijeme kuřecí vývar spolu s vodou a přivedeme k varu. Přidáme brambory a vaříme po dobu 15 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
Do hrnce přidáme klobásy a přimícháme i kapustu. Vaříme, dokud se kapusta nerozpadne a klobása neprohřeje- Cca 3 minuty.
Pomalu přimícháme smetanu a ochutnáme. Případně dochutíme solí a pepřem.
Polévku nalijeme do talířů či misek a ihned podáváme.
Volitelné: Osmahněte slaninu, nakrájejte na drobné kousky a posypte jím polévku pro dozdobení.