Pudingoš

Dvě v troubě N&M

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny na náplň

  • 300 ml mléka
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • 1 čokoládový pudink v prášku
  • 150 g cukru krystal
  • 150 g změklého másla

Kynuté těsto

  • 450 g hladké mouky
  • 80 g moučkové cukru
  • 3 lžíce změklého másla
  • 200 ml vlažného mléka
  • 1 kostka droždí
  • 2 bílky
  • špetka soli

Postup

1

Náplň
V menším hrnci si ve studeném mléce důkladně rozmícháme prosáté kakao a pudinkový prášek . Přeneseme na sporák a přisypeme krupicový cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu a uvaříme hustý pudink. Necháme ho trochu vychladnout a do vlažného postupně přidáme změklé máslo, které se v pudinku rozpustí. Důkladně promícháme. Puding přelijeme do skleněné misky, přikryjeme potravinovou fólií, aby se neutvořil škraloup a necháme vychladit v lednici.

2

Kynuté těsto
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. V míse si smícháme mouku, moučkový cukr, změklé máslo, vlažné mléko a rozdrobené droždí. Kvásek netřeba připravovat samostatně. Zapneme robota a vypracujeme těsto. Těsto bude tuhé, proto do něho po chvíli přidáme sníh. Pokud byste měli těsto suché, přidejte do něj po lžících trochu vlažného mléka. V opačném případě přidejte trochu mouky. Pokud těsto mezi dvěma prsty lepí a natahuje se, tak je správně vypracované.

3

Záviny
Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem. Těsto vyklopíme na pomoučněnou plochu a ještě trochu rukama prohněteme. Bochník těsta rozdělíme na 4 stejné části. Těsto odložíme na talíř vysypaný moukou, aby se těsto nepřilepilo. Vyvalujeme po jednom na asi 0,5 cm silné obdélníky.

4

Každou část těsta potřeme 3-4 lžícemi čokoládového pudinku (ne zcela po okraj) a těsto srolujeme. Dvě srolované těsta na jednom konci spojíme a propleteme jedno přes druhé. Vzniknou nám tak 2 záviny. Před vložením do trouby potřete záviny rozpuštěným máslem.

5

Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 ° C asi 40 minut do zlatohněda. Ihned po upečení potřeme zbylým rozpuštěným máslem.

6

Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Moje tipy: – do těsta si můžete přidat trochu Rumu – pokud nedáte Rum do těsta, klidně ho přidejte k rozpuštěnému másla, kterým budete v závěru záviny potírat :) – záviny můžete naplnit např. i mákem nebo ořechovou náplní – u náplně platí, že méně je více, tak ať vám náplň zbytečně nevytýká

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sněhově bílá cukrová poleva na snadné zdobení perníčků

Alsaský cibulový koláč

Rychlý a výživný fazolový salát s tuňákem a červenou cibulí

Polévka miso s uzeným tofu

Květákove pizzi bez mouky

Obrácený koláč s červenou řepou

Tikka masala (vegan)

Nadýchané bezlepkové lívance

Třešňová roláda z listového těsta s vlašskými ořechy

Mac and cheese

Osvěžující letní salát s rýží a mátou

Vepřenky s hořčičnou kaší