
Nachystáme si formu na muffinky a vyložíme ji papírovými košíčky.
Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Jakmile je čokoláda řádně rozpuštěná, tak přidáme kokosový olej.
Do každého košíčku nalijeme na dno rozpuštěnou čokoládu, 1–2 PL. Pozor, musíme odhadnout dávku, protože budeme ke konci ještě jednou zalévat košíčky čokoládou.
Formu dáme do mrazáku a necháme ztuhnout.
Mezi tím si připravíme arašídovou náplň. Nejlépe v ručním mixéru rozmixujeme do krémova arašídové máslo s javorovým sirupem a špetkou soli, zvýrazní nám tak chuť.
Vytáhneme si formu z mrazáku, do každého muffinku dáme 1–2 PL arašídové nápně a zalijeme zbylou čokoládou. Uhladíme a necháme ztuhnout v mrazáku okolo 10 minut.
Osobně nechávám cupcaky uložené v lednici, protože je mám radši studené, kdy krásně křupou po zakousnutí, ale při pokojové teplotě budou zase krásně jemné a vláčnější. Záleží, jak kdo má co rád. :-)