Těsto:
Krém:
Poleva:
Do hrnce dáme vařit 250 ml vody se solí a máslem. Až začne voda vařit a máslo se rozpustí, začneme přidávat mouku a hodně pečlivě mícháme, dokud se nezačne přichytávat ke dnu. Trvá to asi 5 minut.
Hrnec se spařenou moukou odstavíme a necháme trochu vychladnout. Jakmile trochu vychladne, vmícháme do ní ručním mixérem první vejce. Vejce se musí do těsta nejdříve dobře zapracovat. Poté přidáváme další vejce a opět dobře zašleháme. Vznikne nám husté, hladké, táhlé těsto.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a přidáme do ní nádobu s vodou. Věnečky nám pak krásně nabudou.
Těsto přendáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem začneme dělat věnečky. Konečky prstů pokropíme studenou vodou věnečky a dáme péct asi na 30 minut. BĚHEM PEČENÍ NEOTVÍRÁME TROUBU. Upečené věnečky necháme vychladnout a rozřízneme je nožem, nejlépe pilkovým.
Během pečení si můžeme udělat krém. Z mléka, pudinkového prášku a cukru si uděláme puding. Necháme vychladnout. Máslo pokojové teploty vmícháme ručním mixérem do zchladlého pudingu až nám vznikne hladký krém. Nakonec přidáme rum.
Upečené věnečky naplníme krémem.
Uděláme si polevu: smícháme cukr, rum a horké mléko a asi 10 minut třeme. Touto polevou polijeme věnečky.
Věnečky necháme pořádně vychladit a podáváme.
Dobrou chuť :-)