Domácí věnečky

Tento recept jsem našla v jednom časopise a je opravdu vynikající. Doporučuji vyzkoušet. I když to vypadá složitě, tak to nic složitého není :-)

Pavla M.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • špetka soli
  • 100 g másla
  • 150 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 250 ml vody

Krém:

  • 1 a 1/2 sáčku vanilkového pudingu
  • 500 ml mléka
  • 100 g cukru
  • 125 g másla
  • 100 ml rumu

Poleva:

  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžíce rumu
  • 2 lžíce horkého mléka

Postup

1

Do hrnce dáme vařit 250 ml vody se solí a máslem. Až začne voda vařit a máslo se rozpustí, začneme přidávat mouku a hodně pečlivě mícháme, dokud se nezačne přichytávat ke dnu. Trvá to asi 5 minut.

2

Hrnec se spařenou moukou odstavíme a necháme trochu vychladnout. Jakmile trochu vychladne, vmícháme do ní ručním mixérem první vejce. Vejce se musí do těsta nejdříve dobře zapracovat. Poté přidáváme další vejce a opět dobře zašleháme. Vznikne nám husté, hladké, táhlé těsto.

3

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a přidáme do ní nádobu s vodou. Věnečky nám pak krásně nabudou.

4

Těsto přendáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem začneme dělat věnečky. Konečky prstů pokropíme studenou vodou věnečky a dáme péct asi na 30 minut. BĚHEM PEČENÍ NEOTVÍRÁME TROUBU. Upečené věnečky necháme vychladnout a rozřízneme je nožem, nejlépe pilkovým.

5

Během pečení si můžeme udělat krém. Z mléka, pudinkového prášku a cukru si uděláme puding. Necháme vychladnout. Máslo pokojové teploty vmícháme ručním mixérem do zchladlého pudingu až nám vznikne hladký krém. Nakonec přidáme rum.

6

Upečené věnečky naplníme krémem.

7

Uděláme si polevu: smícháme cukr, rum a horké mléko a asi 10 minut třeme. Touto polevou polijeme věnečky.

8

Věnečky necháme pořádně vychladit a podáváme.
Dobrou chuť :-)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezlepkové pohankové lívanečky s fíkovou omáčkou

Banánové trojhránky s ovesnými vločkami

Nadýchané kakaové „kinder“ řezy se smetanovým krémem

Návod na vánoční jemná kolečka s karamelovou náplní a kokosem

Cuketa zapékaná s kuřetem, česnekem a sýrem

Výborné mrkvové šátečky s perníkovou rebarborou

Pastéis de nata – portugalské koláčky

Květáková polévka

Nepečené čokoládové kostky s ořechy a sušenkami

Špaldové jahodové bochanky s mandlemi

Salát s opékaným česnekovým tofu

Panna cotta z podmáslí s citronovým krémem