Domácí věnečky

Tento recept jsem našla v jednom časopise a je opravdu vynikající. Doporučuji vyzkoušet. I když to vypadá složitě, tak to nic složitého není :-)

Domácí věnečky

Ingredience na 10 porcí

Těsto:

  • špetka soli
  • 100 g másla
  • 150 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 250 ml vody

Krém:

  • 1 a 1/2 sáčku vanilkového pudingu
  • 500 ml mléka
  • 100 g cukru
  • 125 g másla
  • 100 ml rumu

Poleva:

  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžíce rumu
  • 2 lžíce horkého mléka

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Do hrnce dáme vařit 250 ml vody se solí a máslem. Až začne voda vařit a máslo se rozpustí, začneme přidávat mouku a hodně pečlivě mícháme, dokud se nezačne přichytávat ke dnu. Trvá to asi 5 minut.

2

Hrnec se spařenou moukou odstavíme a necháme trochu vychladnout. Jakmile trochu vychladne, vmícháme do ní ručním mixérem první vejce. Vejce se musí do těsta nejdříve dobře zapracovat. Poté přidáváme další vejce a opět dobře zašleháme. Vznikne nám husté, hladké, táhlé těsto.

3

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a přidáme do ní nádobu s vodou. Věnečky nám pak krásně nabudou.

4

Těsto přendáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem začneme dělat věnečky. Konečky prstů pokropíme studenou vodou věnečky a dáme péct asi na 30 minut. BĚHEM PEČENÍ NEOTVÍRÁME TROUBU. Upečené věnečky necháme vychladnout a rozřízneme je nožem, nejlépe pilkovým.

5

Během pečení si můžeme udělat krém. Z mléka, pudinkového prášku a cukru si uděláme puding. Necháme vychladnout. Máslo pokojové teploty vmícháme ručním mixérem do zchladlého pudingu až nám vznikne hladký krém. Nakonec přidáme rum.

Domácí věnečky
6

Upečené věnečky naplníme krémem.

7

Uděláme si polevu: smícháme cukr, rum a horké mléko a asi 10 minut třeme. Touto polevou polijeme věnečky.

Domácí věnečky
8

Věnečky necháme pořádně vychladit a podáváme.
Dobrou chuť :-)

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře