fbpx

6 hodin pečený bůček

Na Nový rok by se měla jíst čočka, aby byly korunky, a taky vepřový maso pro štěstí. Máma mě naučila péct ten nejkřupavější bůček na světě, maso je jako dort a je to tak hrozně snadný, že to zvládne i úplnej amatér :)

6 hodin pečený bůček

Ingredience na 4 porce

  • cca 1kg vepřového boku s kostí /s kůží/
  • sůl
  • kmín

Postup

Celkový čas přípravy: 300 min

1

Troubu předehřejeme na 130 stupňů.
Kůži bůčku několikrát podélně i napříč nařízneme tak, aby nám vznikly kostičky jako na fotce.
Celý kus masa pak ze všech stran osolíme a pokmínujeme.

2

To je celý :))) Bůček dáme do pekáčku, přiklopíme ho, nepodléváme a dáme péct na 6 hodin. Za celou dobu troubu neotvíráme. Po šesti hodinách pekáček odklopíme, přidáme stupně na 200 a dopečeme krupon do křupava.

Poznámka

Bůček pustí spoustu tuku, ve kterým se vlastně celou dobu pomalinku konfituje, proto je maso úžasně měkký a šťavnatý! O víkendu to dělám tak, že si maso večer připravim, dám si budíka na 5 ráno, jen šoupnu pekáč do trouby a kolem devátý mě probudí nádherná vůně! Na dvanáctou je prima oběd. K masu nejlíp čerstvej chleba, hořčici a nastrouhanej křen.

Mohlo by vás zajímat:
Vepřové

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře