6 hodin pečený bůček

Na Nový rok by se měla jíst čočka, aby byly korunky, a taky vepřový maso pro štěstí. Máma mě naučila péct ten nejkřupavější bůček na světě, maso je jako dort a je to tak hrozně snadný, že to zvládne i úplnej amatér :)

Monovaření

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 2

Ingredience

  • cca 1kg vepřového boku s kostí /s kůží/
  • sůl
  • kmín

Postup

1
Troubu předehřejeme na 130 stupňů. Kůži bůčku několikrát podélně i napříč nařízneme tak, aby nám vznikly kostičky jako na fotce. Celý kus masa pak ze všech stran osolíme a pokmínujeme.
2
To je celý :))) Bůček dáme do pekáčku, přiklopíme ho, nepodléváme a dáme péct na 6 hodin. Za celou dobu troubu neotvíráme. Po šesti hodinách pekáček odklopíme, přidáme stupně na 200 a dopečeme krupon do křupava.

Poznámka

Bůček pustí spoustu tuku, ve kterým se vlastně celou dobu pomalinku konfituje, proto je maso úžasně měkký a šťavnatý! O víkendu to dělám tak, že si maso večer připravim, dám si budíka na 5 ráno, jen šoupnu pekáč do trouby a kolem devátý mě probudí nádherná vůně! Na dvanáctou je prima oběd. K masu nejlíp čerstvej chleba, hořčici a nastrouhanej křen.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dietní cuketové chipsy s parmezánem

Dýňová smetanová polévka s kari

Špagety s krevetami a špenátem

SCD cuketová polévka

Slaný těstovinový koláč

Krémová polévka z červené čočky

Pečené brambory se zeleninou, pikantní cizrnou a tahini omáčkou

Netradiční guláš s uzenou paprikou

Panenka zapečená v ochucené bramborové kaši

Šmakounové chilli con carne

Salát little gem s hovězím masem a glazovanými žampiony

Zeleninové rizoto